Đurić: Karijera Aljbina Kurtija građena na mržnji prema Srbiji

"Politička karijera Aljbina Kurtija građena je na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji", navodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Ističe da podrška jednoj osobi "koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji" nikome ne može doneti dobro.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

Marko Đurić navodi da Aljbin Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu.

"Danas je godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, i verujem da, ako Kurti bude odlučivao o tome, neće biti poslednja", navodi Đurić.

Dodaje da je politička karijera Aljbina Kurtija građena na "velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji".

"Čitava njegova politička karijera je građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura, zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Đurić ističe da podrška jednoj osobi koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji nikome ne može doneti dobro.

"Vreme je da međunarodna zajednica, pre svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji nikome ne može doneti dobro", navodi direktor Kancelarije za KiM.

Đurić sutra sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić sastaće se sutra, 7. novembra u 12:30 sati, u Palati „Srbija“, sa političkim predstavnicima Srba sa Кosova.

U saopštenju nije navedeno šta će biti glavna tema sastanka.

Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini da povuče takse što pre"

  italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenio je da status kvo nije održiv, da je postizanje sporazuma za Beograd i Prištinu neophodan uslov za nastavak procesa približavanja EU, a da bi se dijalog nastavio neophodno je da Priština povuče takse što pre.

 • Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Drecun: Bejerovi stavovi neprihvatljivi

  Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Skupštini Srbije Milovan Drecun komentarišući jučerašnji izbora Petera Bejera za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o situaciji na Kosovu, ističe da su stavovi nemačkog poslanika neprihvatljivi, da je on "malo izgubljen u vremenu" i zarobljen u sredini 20. veka.

 • Grenel: Nema

  Grenel: Nema "mini-šengena" bez Kosova

  Izaslanik američkog predsednika Donalda Trampa za razgovore između Prištine i Beograda, Ričard Grenel, pozdravio je inicijativu "balkanskog šengena", ističući da bi inicijativa mogla da bude uspešna "ako su svi iz regiona, uključujući Kosovo, uključeni u nju".

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane