Vesti
Politika

Đurić ipak otvorio benzinsku pumpu NIS-a

Uprkos zabrani dolaska, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić boravi u Kosovskoj Mitrovici gde je pustio u rad benzinsku pumpu NIS-a.
Đurić ipak otvorio benzinsku pumpu NIS-a
Marko Đurić (Foto Kim arhiva)

Prvi auto kojem je natočen benzin je ambulantno vozilo Kliničko-bolničkog centra.

Direktor ovog centra Milan Ivanović bio je u pratnji vozila i na pumpi sačekao Đurića, uz predsednike privremenih opštinskih organa i predstavnika Telekoma Zorana Milojevića-Zelju. U Đurićevoj pratnji nalazi se i njegov zamenik Dušan Kozarev.

Đurić tvrdi da NIS-ova pumpa ima sve potrebne licence za rad, u "oba sistema", a da na Kosovu radi sa licenciranim partnerom "SEKOS".

Srpskog zvaničnika je na benzinskoj pumpi dočekalo oko stotinak građana, a desetak kosovskih policajaca je sa strane mirno posmatralo ovaj događaj.Ostale vesti

Oko pola miliona evra za organizaciju i održavanje izbora na severu Kosova
Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi je kazao za Kohu da oko 500.000 evra koštaju priprema i održavanje vanrednih izbora u opštinama na severu Kosova koji su zakazani za 23. april.
  • 28.03.2023
Grčka pozdravlja dogovor iz Ohrida, ali ne menja stav o Kosovu
Predsednica Grčke Katerina Sakelaropulu poručila je u Beogradu da stav Atine, u pogledu nepriznavanju nezavisnosti Kosova, ostaje nepromenjen i stabilan.
  • 28.03.2023
Konjufca sa Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije

Predsednik Skupštine Kosova Gljauk Konjufca razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijelom Eskobarom o procesu normalizacije odnosa Kosova i Srbije.

  • 28.03.2023
Kurti: Pritisnite Beograd, oni najbolje znaju taj jezik

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da EU i SAD treba da pojačaju pritisak na Beograd da prizna Kosovo, jer kako je naveo, "dokazano je da oni najbolje znaju taj jezik".

  • 28.03.2023
Petković i Bisljimi uskoro sa Lajčakom u Briselu

Portparol Evropske komisije Peter Stano izjavio je da će naredne nedelje u Briselu biti održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, na poziv specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka, kako bi se išlo napred i učinili prvi koraci ka implementaciji posle dogovora postignutog u Ohridu.

  • 28.03.2023
Vučić: Srbija će implementirati sve što je dogovoreno, težimo članstvu u EU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija teži ka članstvu u Evropskoj uniji, da će nastaviti reforme i raditi na unapređenju ljudskih prava, kao i da će "implementirati sve što je dogovoreno".
  • 28.03.2023