Vesti
Politika

Đurić i Tači pozdravili imenovanje Grenela na novu funkciju

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da je važna vest postavljanje Ričarda Grenela za šefa svih obaveštajnih službi SAD i istakao da je Srbija prethodnih nekoliko meseci intenzivno i najbliže radila sa njim. Imenovanje Grenela na novu funkciju pozdravio je i predsednik Kosova Hašim Tači, poželevši mu uspeh.
Đurić i Tači pozdravili imenovanje Grenela na novu funkciju
Ričard Grenel (Foto espreso.rs)

Đurić je na TV Hepi za Grenela rekao da je bliski saradnik i najbolji diplomata američkog predsednika Donalda Trampa, i istakao da su Srbi ovaj put mudro postupili, jer je predsednik Srbije Aleksandar Vučić gradio najbolje moguće odnose s Grenelom.

"To je važna vest, videćemo na koji način će se to odraziti na američku ulogu u dijalogu Beograda i Prištine", istakao je Đurić.

Čestitavši izaslaniku američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Grenelu novu poziciju, Đurić je rekao da to znači da je, između ostalog, zadužen i za svakodnevni brifing predsednika SAD i predlaže mu kakve poteze i mere povuče.

Predsednik Kosova Hašim Tači je imenovanje Grenela ocenio kao sjajan izbor Donalda Trampa.

"Ambasador Grenel obavio je odličan posao kao specijalni izaslanik za dijalog Kosova i Srbije. Želim ti Rik veliki uspeh u novoj misiji da SAD i svet ostanu bezbedniji", objavio je Tači na Tviteru reagujući na objavu predsednika SAD Trampa.Ostale vesti

Kurti i Đukanović razgovarali o dijalogu i pandemiji
Vršilac dužnosti premijera Kosova Aljbin Kurti danas je razgovarao telefonom sa predsednikom Crne Gore Milom Dukanovićem, gde je posebna tema razgovora bila dijalog sa Srbijom.
  • 26.05.2020
Tači neće na pregovore sa Lajčakom
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dodajući da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.
  • 26.05.2020
Stručnjak za Balkan Bodo Veber ocenio je da okvir, koji su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske izložili za obnovu pregovora o sveobuhvatnom sporazumu Beograda i Prištine, predstavlja „značajan korak napred“.
  • 26.05.2020
Od četvrtka kretanje po 16 sati
Treća faza ublažavanja mera počeće ranije nego što je bilo najavljeno, kazao je danas ministar zdravlja Kosova.
  • 25.05.2020
Tači: Kurti uzurpirao premijersku funkciju
Predsednik Kosova Hašim Tači optužio je vršioca dužnosti premijera Aljbina Kurtija da je uzurpirao tu funkciju.
  • 25.05.2020
Grenel odlazi sa mesta ambasadora u Berlinu
Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel potvrdio je da odlazi sa mesta ambasadora SAD u Nemačkoj. On je na svom Tviteru napisao "Istina", odgovarajući tako na navode nemačke agencije Dpa da odlazi sa funkcije ambasadora.
  • 24.05.2020