Vesti
Politika

Đurić: Haradinaju tretman u zdravstvenoj ustanovi

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiji Marko Đurić rekao je da jedan od bivših lidera terorističke OVK Ramuš Haradinaj, koji iz dana u dan izriče sve agresivnije pretnje Srbiji, ne zaslužuje političku reakciju, već tretman u zdravstvenoj ustanovi.
Đurić: Haradinaju tretman u zdravstvenoj ustanovi
Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

"To što govori i radi Ramuš Haradinaj ne zavređuje politički osvrt već pokazuje da je on, osim za procesurianje pred pravosudnim organima, zreo i za lečenje", rekao je Marko Đurić u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Prema njegovim rečima, najveći problem je, nažalost, to što Haradinaj ima ozbiljne izglede da postane predsednik vlade u našoj južnoj pokrajini, iako iz dana u dan doprinosi destabilizaciji prilika u celom regionu.

Haradinaj, kojeg Srbija traži zbog ratnih zločina na KiM, rekao je, pored ostalog, da će "preševska dolina biti jedan od glavnih prioriteta" njegove vlade, "isto koliko i sever Kosova" i da "Albanci iz preševske doline zaslužuju da imaju kosovske pasoše".Ostale vesti

Vejvoda: Brisel će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO
Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor "Jurops Fjučr Pridžekt" Ivan Vejvoda ocenio je da će Evropska unija (EU) insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013, prenosi Beta.
  • 08.08.2020
Prekinuta sednica, DSK traži izmene nacrta zakona o OVK
U kosovskoj skupštini prekinuta je rasprava o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti bivše Oslobodilačke vojske Kosova, kojim se "svaki javni zvaničnik i građanin Kosova obavezuje da poštuje i štiti ratne vrednosti utvrđene i štiti imidž OVK". Rasprava će biti nastavljena u četvrtak, sledeće nedelje.
  • 08.08.2020
Usvojen nacrt zakona o suzbijanju pandemije koronavirusa

Poslanici kosovske Skupštine izglasali su danas nacrt zakona o sprečavanju i suzbijanju pandemije Kovida-19.

  • 07.08.2020
Ako bude usvojen u svom trenutnom formatu, Zakon o vrednostima OVK će potkopati lokalne i međunarodne napore da dodatno jača poštovanje osnovnih prava na Кosovu, poruka je EU na najavljeno usvajanje ovog zakona u kosovskoj Skupštini.
  • 07.08.2020
„Postoji mogućnost obaranja vlade“
Poslanik Pokreta Samoopredeljenje, Redžep Seljimi, izjavio je da je ta stranka počela sa prikupljanjem potpisa za predlog izglasavanja nepoverenja Hotijevoj vladi,  te da imaju dovoljan broj glasova. Analitičari veruju da je obaranje vlade moguće.
  • 07.08.2020
Vučić o dijalogu: Hoćemo suštinske razgovore koji rešavaju probleme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, govoreći o dijalogu sa Prištinom, rekao da je Beograd želi da razgovori budu suštinski, a ne formalni i da oni rešavaju probleme.
  • 07.08.2020