Vesti
Politika

Đurić: Dijalog u Briselu u interesu Srbije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metoiju Marko Đurić izjavio je nakon poslednje runde razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou, koji je zavrsen rano jutros, da je susret bio dobar i pozitivan po interese Beograda.
Đurić: Dijalog u Briselu u interesu Srbije
Marko Đurić (Foto Kim)

"Borili smo se za valjano i efikasno sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opstina, telekomunikacijama i mostu u Mitrovici. Štitili smo nase interese i dogovorili smo da se razgovori nastave u narednom periodu", rekao je Đurić Tanjugu u Briselu.

Đurić je, navodeći da su pregovori trajali 19 sati, rekao sa je oboren rekord u duzini razgovora sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Pristini i Evropske unije, ali da je potrebno još razgovora.

"Potrebno je još razgovora", rekao je on.

Đurić je u ponedeljak i utorak predvodio delegaciju Beograda u okviru nastavka dijaloga sa Prištinom na ekspertskom nivou.

Među temama su bile primena sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opstina i drugih sporazuma postignutih 25. avgusta prošle godine.Ostale vesti

Gogić: Glasovi za “UZAH” i Romsku inicijativu su najverovantije glasovi za Srpsku
Analitičari Fadilj Ljepaja i  Ognjen Gogić, različito ocenjuju to što je Građanska inicijativa “Ujedinjena zajednica - Adrijana Hodžić”, osvojila nekoliko hiljada glasova u većinski srpskim opštinama. U specijalnoj emisiji posvećenoj rezultatima poslednjih parlamentarnih izbora Gogić je kazao da to može biti štetno po srpsku zajednicu, dok Ljepaja smatra da je glasanje za pripadnike različitih zajednica potpuno legalno i legitimno.
  • 01.03.2021
Lajčak: U Beograd ne dolazim sa ultimatumom
Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak, u ekskluzivnom intervjuu za Tanjug, poručuje da u Beograd ne dolazi sa "ultimatumom", da u Beogradu ne bi trebalo da strahuju zbog obnovljene saradnje EU i SAD na rešavanju kosovskog pitanja i da je ubeđen da postoji prostor u kome bi Beograd i Priština mogli da se dogovore o međusobnim odnosima.
  • 01.03.2021
CIK: Prebrojavanje uslovnih glasova, vodi Samoopredeljenje
Centar za brojanje i rezultate prebrojao je do sada oko 5.000 uslovnih glasova, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koji su na Kosovu održani 14. febraura.
  • 01.03.2021
U Prištinu stiže Lajčak
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak počinje danas trodnevnu posetu Kosovu.
  • 01.03.2021
Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021