"Đilasova deklaracija dokument o pomirenju tajkuna"

Potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić ocenio je da Deklaracija o pomirenju srpskog i albanskog naroda koju je predstavio Dragan Đilas ne predstavlja ništa više od dokumenta o pomirenju tajkuna i terorista, jer se zalaže u potpunosti za iste stvari kao i Priština.

Podeli ovaj članak sa:
 • Marko Đurić (Foto arhiva Kim)

"Ovo je još jedan od dokaza da oni pitanje Kosova ne shvataju na ozbiiljan naćin i dokazuje i pokazuje zašto beže od rasprave i zašto ne žele da dođu u Skupštinu, pokazuje da i dalje imaju kontituitet nemanja politike o KiM i da su spremni da zbog šake vlasti zauzmu potpuno identičan stav kao Ramuš Haradinaj, kao Kadri Veselji ali i kao drugi lideri opozicije u Prištini", kazao je Đurić novinarima u sedištu SNS-a.

Prema Đurićevim rečima, deklaracija ne donosi ništa sadržinski osim "pamfleta i koincidira sa stavovima Ramuša Haradinaja koji se kao i Đilas zalaže za tetritorijalni integritet Kosova u našoj južnoj pokrajini".

Predlog deklaracije se protivi bilo kakvoj promeni granica, rekao je Đurić i dodao da "svi znamo da su upravo oni u julu 2011. na Brnjaku i Jarinju uspostavili administrativne prelaze".


Đurić je ukazao da se Đilas u dokumentu zalaže za slobodu kretanja, iako je poznato, kako je naveo, da je Borko Stefanović koji je prema njegovim rečima jedan od, verovatno, koautora teksta, postigao dogovor o uspostavljanju de fakto granice i prelaza.

"Govore o uspostavljanju akademske saradnje i one u oblasti obrazovanja, a zaboravljaju da je Đilasova, Jeremićeva i Tadićeva vlast, odnosno Stefanović kao glavni pregovarač, napravila sporazum sa Prištinom po kome je čitav naš Univerzitet ostao nepriznat", kazao je Đurić.

Prema njegovim rećima, taj dogovor predviđa da institucije Srbije priznaju njihove diplome, ali ne i oni naše.

U deklaraciji potpuno podrzavaju integritet na isti naćin kao Ramuš Haradinaj i kao zemlje koje se zalažu za nezavisnost Kosova, naveo je Đurić.

Đurić je izrazio žaljenje što uz sve to u deklaraciji govore da nisu za rešenje statusa, ali nisu ni za status kvo.

"Dakle, nisu ni za to da se nešto menja, a ni da stvari ostanu iste", kazao je Đurić i dodao da ti ljudi ne znaju šta hoće.

"Kada pogledate tekst deklaracije, koji sa razlogom nazivam deklaracijom o pomirenju tajkuna i terorista, vidite da nema nikve razlike između njihovih stavova", rekao je Đurić.

On je ocenio i da Đilas i deo opozicije pokušavaju da zanemare institucije Srbije, da žele da ih ponize, time što ignorišu parlement, star više od dva veka, "da državu u celosti i njene insitucije blate u blatu svoje dnevne neuspešne politke".

Ostale vesti

 • "Nova vlada u Prištini mora biti spremna da suspenduje takse"

  Specijalni predstavnik američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da sledeća kosovska vlada u Prištini mora da bude spremna da suspenduje tarife na srpske proizvode, koje su, kako je naveo, prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

 • Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Simić: Odluka Vrhovnog suda je protivzakonita

  Potpredsednik Srpske liste Igor Simić kritikovao je odluku Vrhovnog suda Kosova kojom se potvrđuje ranije doneta odluka Centralne izborne komisije da je glasanje na predstojećim izborima moguće samo sa kosovskim ličnim dokumentima.

 • Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Ima li predstavnika Srba u CIK-u

  Srpski član CIK-a Stevan Veselinović obratio se medijima saopštenjem 10. septembra navodeći da je “napustio sednicu CIK-a ne želeći više da učestvuje u radu ove institicije dok se god donose nezakonite odluke”, nakon što je CIK odlučio da na predstojećim izborima birači neće moći da se identifikuju srpskim ličnim kartama. Istraživali smo imaju li Srbi još uvek svog predstavnika u ovom telu.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane