Vesti
Politika

DJB i Dveri za sednicu Skupštine o Kosovu

Lider Dveri i Dosta je bilo pokrenuli inicijativu za održavanje posebne sednice Skupštine na kojoj bi se raspravljalo o Kosovu i pritiscima na Srbiju.
DJB i Dveri za sednicu Skupštine o Kosovu
Skupština Srbije (Foto sr.wikipedia.org)

Oni traže da sednici prisustvuju premijerka Ana Brnabić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić , ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Ima li danas aktuelnije teme od sudbine Kosova i Metohije?”, upitao je lider Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare u parlamentu i dodao da se unutrašnji dijalog o toj temi "simulira", te da o njoj govore svi osim poslanika.

Govoreći o sednici na kojoj bi poslanici mogli da raspravljaju o KiM, Saša Radulovuć je kazao da “zapad gura da Kosovo dobije stolicu u UN" i da on misli da je Vučić to obećao, "jer sve ide u tom pravcu”.

On smatra i da predsednik Srbije “gura” promenu Ustava kako bi se sklonila preambula o Kosovu i istakao da se DJB protivi tome.Ostale vesti

Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021
Predstavnici Srpske liste razgovarali sa Petkovićem u Raški
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se danas sa institucionalnim i političkim predstavnicima Srba sa Kosova kako bi realizovali dogovore i projekte dogovorene s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prenosi Tanjug.
  • 04.03.2021
Stoltenberg: Podržavamo razvoj KBS-a kao snage za civilnu zaštitu
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da NATO podržava razvoj Kosovskih bezbednosnih snaga, ali samo u njihovom prvobitnom mandatu.
  • 04.03.2021