Vesti
Politika

Direktor kosovske obaveštajne agencije Gaši podneo ostavku

Direktor kosovske obaveštajne agencije Krešnik Gaši, podneo je ostavku na tu dužnost, nakon zahteva odlazećeg premijera Avdulaha Hotija.

Direktor kosovske obaveštajne agencije Gaši podneo ostavku
Krešnik Gaši (Foto Indeksonline)

Iz kabineta kosovskog premijera potvrdili su prištinskim medijima da je šef KOA već prihvatio zahtev za razrešenje.

"Prihvatio je zahtev za razrešenje", rekla je šefica kabineta kosovskog premijera Ardita Duši.

Prema važećem zakonu, imenovanje i razrešenje direktora KOA vrši se u koordinaciji između predsednika i premijera.

Hoti u zahtevu za smenu Gašija nije naveo razloge, ali se veruje da bi to mogao da bude pokušaj otvaranja sefa sa poverljivim dokumentima u kosovskom Predsedništvu, nekoliko sati pošto je Hašim Tači podneo ostavku i predao se službenicima Specijalnog suda.

Krešnika Gašija, je na mesto direktora KOA imenovao Ramuš Haradinaj, prošle godine, u dogovoru sa Hašimom Tačijem, tada kosovskim predsednikom.Ostale vesti

Aljbinu Kurtiju po drugi put zabranjeno da se kandiduje za poslanika
Izborni panel za žalbe u Prištini (IPŽ) zabranio je učešće na izborima 14. februara svim poslaničkim kandidatima koji su u protekle tri godine pravosnažno osuđivani na Kosovu, među kojima je i nosilac liste i kandidat za premijera pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.
  • 26.01.2021
Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić iz Gračanice i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstvena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021