Vesti
Politika

Direktor DFC najavio otvaranje kancelarije u Beogradu

Izvršni direktor američke Međunarodne razvojne finansijske korporacije (U.S. International Developement Finance Corporation) Adam Boler najavio je dolazak delegacije na visokom nivou u Beograd radi otvaranja kancelarije.
Direktor DFC najavio otvaranje kancelarije u Beogradu
Marko Čadež, Adam Boler i Siniša Mali (Foto Tviter A. Boler)

"Nakon istorijskog dogovora između Srbije i Kosova prošle sedmice, šaljem delegaciju na visokom nivou u Beograd, počevši od 21. septembra, kako bi otvorili našu kancelariju i otpočeli projekte, ključne za ekonomsku normalizaciju", objavio je Boler na Tviteru.

On je ovu objavu podelio na engleskom, srpskom i albanskom jeziku.

 

 

Sporazumom o normalizaciji ekonomskih odnosa, koji su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti potpisali 4. septembra u Beloj kući u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa predviđa prisustvo Međunarodne korporacije za finansijski razvoj u Beogradu.Ostale vesti

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
  • 27.09.2020
Vučić o dijalogu: Za tango je potrebno dvoje
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija spremna za razgovore sa Prištinom, za teška rešenja, ali i dodao da je za "tango potrebno dvoje".
  • 26.09.2020
Lajčak: Odlaže se sastanak delegacija Beograda i Prištine u Briselu
Sastanak pregovaračkih delegacija Beograda i Prištine, koji je trebalo da bude održan u ponedeljak, odložen je, saopštio je specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.
  • 25.09.2020
Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Povodom najave da će se sledeće nedelje u Briselu održati samo tehnička runda razgovora Beograda i Prištine uz izostavljnje pitanja Zajednice srpskih opština sa agende, u Briselu kažu da su "datumi i agenda" isključivo u rukama dve strane koje pregovaraju.
  • 25.09.2020
Skupština Kosova danas održava dve plenarne sednice
Na prvoj sednici, u 10 časova, po treći put će se glasati Nacrt zakona o ekonomskom oporavku u načelu, koji na poslednja dva zasedanja nije uspeo da dobije potrebne glasove.
  • 25.09.2020