Vesti
Politika

Diković: Da mi podignu spomenik, a ne optužnicu

Penzionisani general Ljubiša Diković kaže da ga ne čudi što se u jeku priprema za suđenje pripadnicima bivše OVK ponovo poteže pitanje njegove navodne odgovornosti za zločine.
Diković: Da mi podignu spomenik, a ne optužnicu
General Ljubiša Diković (Foto Pravda)

Povodom informacija da je kosovsko pravosuđe pripremilo optužnicu za navodne ratne zločine protiv bivšeg načelnika Generalštaba vojske Srbije, Ljubiša Diković za Novosti kaže da jedinice kojima je komandovao nisu počinile nikakav ratni zločin, dodajući i da je jedan od prioritetnih zadataka tokom ratnih dejstava bila briga o lokalnom stanivništvu i izbeglicama.

"Koliko smo za vreme rata na KiM vodili računa o albanskim civilima, trebalo bi da mi podignu spomenik, a ne optužnicu", rekao je Diković.

Diković je naglasio da je tokom bombardovanja u Srbiji bilo i do 15.000 Albanaca koji su svi bili zbrinuti, nahranjeni, snabdeveni lekovima.

"Ništa im nije falilo, tretirali smo ih bolje nego sopstvene vojnike", istakao je Diković, dodajući da ga žalosti što je ta optužnica pisana u Beogradu.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021