Vesti
Politika

Dendias izvestio Lajčaka o poseti Prištini

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendias razgovarao je u ponedeljak sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom. 

Dendias izvestio Lajčaka o poseti Prištini
Nikos Dendias (Foto AFP)

Dendias je na Tviteru objavio da je tokom telefonskog razgovora Lajčaka obavestio o svom nedavnom boravku u Prištini.

Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendias sastao se tokom dvodnevne posete Prištini prošle nedelje sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani, premijerom Aljbinom Kurtijem i ministarkom spoljnih poslova Donikom Gervalom Švarc.

Dendias je tokom posete Kosovu izjavio da Grčka podržava nastavak dijalog Beograda i Prištine.Ostale vesti

Kancelarija za KiM: Upad KBS-a na sever direktna pretnja srpskom narodu
Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je da je upad pripadnika Кosovskih bezbednosnih snaga na sever Кosova pod punim naoružanjem, do kog je došlo juče u opštini Zubin Potok, protivno je svim potpisanim sporazumima i dogovorima. To je, kako navode, direktna pretnja srpskom narodu na severu Kosova.
  • 25.09.2022
Rama u UN: Srbija da prizna Kosovo
Premijer Albanije Edi Rama je tokom govora na Generalnoj skupštini Organizacije Ujedinjenih nacija rekao da će Albanija nastaviti da podržava Kosovo i da će Srbija morati da ga prizna kao nezavisnu republiku.
  • 25.09.2022
SSP: Potpisivanjem Plana konsultacija sa Rusijom, narušena pozicija Srbije oko Kosova
Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je potpisivanjem "plana konsultacija" sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije, narušena pozicija Srbije u vezi s pitanjem Kosova i Metohije.
  • 24.09.2022
Brnabić posetila porodicu Nikole Nedeljkovića
Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je porodicu Nikole Nedeljkovića, mladića koga je Kosovska policija uhapsila priikom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu i koji je osuđen na osam meseci zatvora.
  • 24.09.2022
Suniog: Krajnje vreme da se sprovede odluka o Visokim Dečanima
Šef Kancelarije Evropske unije na Kosovu Tomaš Suniog poručio je da je krajnje vreme da privremene institucije u Prištini sprovedu odluku suda o vraćanju zemljišta manastiru Visoki Dečani, prenosi Albanijan post.
  • 24.09.2022
Osmani na sastanku sa Grinfild: Srbija opstruiše dijalog

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, u pratnji ministarke spoljnih poslova Donike Gervale, sastala se sa šeficom misije SAD-a u Njujorku Lindom Tomas Grinfild sa kojom je razgovarala o dešavanjima u regionu, ali i o posledicama rata u Ukrajini.

  • 24.09.2022