Delegacija EP sledeće nedelje u Beogradu i Prištini

Delegacija Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta( AFET) sledeće nedelje dolazi u zvaničnu posetu u Beogradu i Prištini.

Podeli ovaj članak sa:
 • Brisel (Foto arhiva Kim)

Evropski parlamentarci na čelu sa predsedavajućim Spoljnopolitičkog odbora Dejvidom Mekalisterom boraviće 27. i 28. februara u Beogradu odakle putuju u Prištinu, gde će ostati do 1. marta, saznaje Tanjug u Briselu.

U Evropskom parlamentu kažu da je u pitanju ”uobičajna misija” u okviru koje delegacija AFETA svake godine poseti nekoliko zemalja.

Iako se navodi da poseta neće imati određenu tematiku, očekuje se da će se evropski poslanici i domaći zvaničnici fokusirati na reforme u procesu evrointegracija i nastavak dijaloga o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Spoljnopolitički odbor Evropskog parlamenta nedavno je tokom debate o bezbednosnoj situaciji na Kosovu kritikovao Prištinu zbog nesaradnje sa EU u vezi s taksama na robu iz Srbije i transformacijom Kosovskih bezbednosnih snaga.

Ostale vesti

 • Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Vučić: Jedna iskra da zapali region

  Svaki dan odlaganja rešenja za Kosovo je stvaranje uslova da jedna iskra zapali ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u intervjuu agenciji Rojters.

 • Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Sporazum ili razmena neprihvatljiva ponuda

  Komentarišući nedavno objavljen izveštaj Stejt Departmenta o stanju ljudskih prava na Kosovu, u kojem se vlasti u Prištini kritikuju zbog nasilja nad povratnicima, uzurpirane imovine i slabih rezultata u procesu povratka raseljenih, Nenad Radosavljević, koji je po dolasku mirovne misije bio savetnik za povratak Specijalnog izaslanika Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija na Kosovu, ne očekuje nikakve bitne promene na terenu i eventualno bolji odnos prema povratnicima.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane