Delavi: Vreme za završni dogovor Beograda i Prištine

Američki ambasador u Prištini Greg Delavi, izjavio je za RTV Dukađini da dijalog Prištine i Beograda nema alternativu, i da je došlo vreme za završni sporazum.

Podeli ovaj članak sa:
  • Greg Delavi (Foto Kim)

"Ne možete birati svoje komšije. Neka vrsta aranžmana između Kosova i Srbije biće neophodna za obe zemlje. Želeo bih da kažem da je dijalog postigao važne stvari u prošlosti. Policija na severu, problem sa dokumentacijom, problemi sa transportom. Ali stvarno je vreme da se fokusiramo na ono što će se dalje dešavati. Koje je krajnje stanje? A sada je definitivno vreme fokusirati se na to", rekao je ambasador.

Delavi se osvrnuo i na pisanje nacrta statuta za Zajednicu opština sa srpskom većinom.

"Dozvolite mi da razdvojim ove stvari, kako bih bio jasniji, nacrt Asocijacije i Dijaloga u celini. Na izradi statuta Asocijacije bilo je potrebno neko vreme da se krene sa tim, na čemu se radi. Nadam da će Komisija za izradu nacrta, koja se zove Menadžerski tim, tražiti načine da živote svih koji žive ovde učine boljim, i nadam se da će vlada, kada dođe vreme, pogledati šta je tim za izradu nacrta uradio i pronađe način da postignete saglasnost o svemu. Što se tiče sveobuhvatnog dijaloga, mislim da je vreme za intenzivaniji rad, intenzivniji nego onaj koji smo videli u poslednjih nekoliko godina. Kao što sam rekao ranije, 2018. godina je za sklapanje dogovora", rekao je Delavi.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane