Vesti
Politika

Dejanu Pantiću određena mera kućnog pritvora

Dejanu Pantiću, bivšem pripadniku Kosovske policije koji je u pritvoru od 10. decembra, određena je mera kućnog pritvora, potvrdio je za Radio Kontakt Plus advokat Nebojša Vlajić.
Dejanu Pantiću određena mera kućnog pritvora
Severni deo Kosovske Mitrovice (Foto Kim)

Vlajić je kazao da su od Osnovnog suda u Prištini dobili zvanični mejl i rešenje da je Pantiću sudski pritvor u kojem je do sada bio zamenjen kućnim pritvorom.

“On će do ostatka vremena koje mu je određeno biti u kućnom pritvoru. Mi I dalje tvrdimo da on nije kriv za ono što se tereti i da nije bilo nikakvog razloga za pritvor. Ne možemo da kažemo da smo ovim rešenjem nezadovoljni, jer je bitno da se on vrati kući”, objasnio je Vlajić.

Pantić je 10. decembra uhapšen na prelazu Jarinju, kada se sa suprugom vraćao iz Raške.

Dejan Pantić uhapšen je na prelazu Jarinje 10. decembra, pod sumnjom da je učestvovao u napadu na prostorije i osoblje Centralne izborne komisije 6. decembra u Severnoj Mitrovici.

Srbi su u znak protesta podigli barikade istog dana na severu Kosova.Ostale vesti

Nacrt Strategije odbrane: Srbija ostaje najveća pretnja bezbednosti Kosova
Srbija i dalje ostaje najozbiljnija i glavna pretnja bezbednosti Kosova, navodi se u nacrtu Strategije odbrane, ovaj dokument daje odgovore na najvažnija pitanja u oblasti delovanja i razvoja sistema odbrane.
  • 21.03.2023
Lideri EU će na samitu u Briselu pozdraviti dogovor iz Ohrida
Šefovi država i vlada Evropske unije (EU) će na predstojećem samitu pozdraviti dogovor koji su u Ohridu, 18. marta postigli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti.
  • 21.03.2023
Aktivisti PDS gađali Bisljimija tortom i milkšejkom zbog ’’prihvatanja ZSO’’
Aktivisti Socijaldemokratske partije (PSD) gađali su tortom i milkšejkom zamenika kosovskog premijera i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija.
  • 21.03.2023
Kurti: Da li je Vučić dr No ili gdin Njet? Pa, znamo da doktor nije

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne samo da nije pristao da potpiše evropski predlog sporazuma o putu ka normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, već je i odbio njegovu ponudu za samoupravljanje Srba na Kosovu.

  • 21.03.2023
Lajčak: Po sporazumu, Srbija se neće protiviti članstvu Kosova u organizacijama

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Srbije i Kosova Miroslav Lajčak izjavio je da dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa.

  • 21.03.2023
Hil: Potpis na sporazum nije mnogo važan, implementacija je pravo pitanje

Dogovor koji su Srbija i Kosovo postigli u Ohridu je pravno obavezujući i bez potpisa, potvrdio je ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Beogradu Kristofer Hil i ukazao da je jedan od ključnih elementa sporazuma to što su obaveze obe strane deo procesa evropskih integracija.

  • 21.03.2023