Vesti
Politika

Deda: Haradinajeva vlada neće dočekati kraj godine

Poslanik Skupštine Kosova Iljir Deda uveren je da vlada neće dočekati kraj ove godine i u tom slučaju će Kosovo otići na prevremene parlamentarne izbore.
Deda: Haradinajeva vlada neće dočekati kraj godine
Iljir Deda (Foto arhiva Kim)

Ove komentare Deda je izneo u intervjuu za Zeri, dodajući da od formiranja pa sve do sada vlada nije uradila nijedan dobar posao.

Poslanik Alternative za Kosovo je takođe govorio o demarkaciji granice sa Crnom Gorom, napominjući da, ako ta tema ne dobije pozitivan epilog ovog meseca, onda građani Kosova treba da zaborave na liberalizaciju viza najmanje do 2020. godine.

Uprkos kritikama vlasti koji su izjavili da EU strategija za proširenje EU favorizuje Srbiju, Deda smatra drugačije.

Prema njegovim rečima, ova strategija zahteva "definisanje granice sa Srbijom i obavezujući sporazum za normalizaciju odnosa između dve države".Ostale vesti

Vučić: Spremni smo za nastavak dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon razgovora sa Miroslavom Lajčakom da je Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom i spremna je za njegov nastavak "u svakom trenutuku kada kada bude pozvana u Brisel".

  • 03.03.2021
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
  • 03.03.2021
Eljezi: Sutra se očekuje objavljivanje konačnih rezultata izbora

Konačni rezultati vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu 14. februara biće poznati sutra, prenosi KosovaPress.

  • 03.03.2021
Selaković: Posvećeni dijalogu sa Prištinom, problem nedostatak poverenja

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković započeo je zvaničnu posetu Berlinu obraćanjem Odboru za EU nemačkog Bundestaga, gde je poručio da Srbija, čiji je spoljnopolitički prioritet punopravno članstvo u EU, ostaje posvećena dijalogu sa Prištinom, pod okriljem Unije, ali ukazao da je ono što je u ovom procesu značajan problem, nedostatak poverenja, prenosi RTS

  • 03.03.2021
“Sporazum”: U iščekivanju zvaničnih rezultata
U novoj emisiji “Sporazum” govorimo o političkoj situaciji na Kosovu nakon održanih vanrednih parlamentarnih izbora, sa posebnim akcentom na učešće nevećinskij zajednica. Analiziramo kakve promene na relaciji Priština – Beograd donosi izborni pobednik Aljbin Kurti ako uspe da formira svoju novu vladu.
  • 03.03.2021
Lajčak stiže u Beograd, danas razgovori sa Vučićem
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom u 18 časova.
  • 03.03.2021