Danas konačni rezultati izbora

Centralna izborna komisija objaviće danas u 10:30 konačne rezultate izbora koji su održani 6. oktobra, piše Gazeta Ekspres.

Podeli ovaj članak sa:
 • Predstavnici CIK-a (Foto arhiva Kim)

"Da, danas u 10:30 časova objavićemo konačne rezultate izbora 6. oktobra", rekao je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.

Nakon objave rezultata CIK-a, politički subjekti imaju 24 sata da podnesu žalbu Izbornom panelu za žalbe i predstavke u vezi sa konačnim ishodom, nakon čega institucija ima 72 sata da odluči o eventualnoj žalbi.

Ako odbije žalbu, stranka može da podnese žalbu u roku od 24 sata Vrhovnom sudu, koji takođe ima 72 sata da odluči o eventualnim žalbama.

Procenjuje se da Inicijativa Fatmira Ljimaja nije prešla izborni prag i ostaće van Skupštine Kosova.

Ostale vesti

 • "Kurtijevo protivljenje deo mračne prošlosti"

  "Jedino što je ishitreno jesu kritike koje Aljbin Кurti upućuje svemu što nije u skladu sa prošlošću u kojoj i dalje živi", reakcija je Marka Đurića na Kurtijev stav o potpisivanju "mini Šengena".

 • Hoti i Đurić oprečno o

  Hoti i Đurić oprečno o "mini Šengenu"

  Avdulah Hoti, zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, kaže da balkanski "mini Šengen" nije u kosovskom interesu, jer bi to "onemogućilo reciprocitet sa Beogradom" i omogućilo "dolazak srpskih zvaničnika na kosovsku teritoriju radi sprovođene kampanje protiv Prištine".

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

 • Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Tri kanadidata Samoopredeljenja i jedan iz Demokratskog saveza Kosova žalili su se Vrhovnom sudu, zbog odluke IPŽP-a da poništi glasove iz Srbije, čime su dovedeni u pitanje njihovi mandati poslanika u parlamentu, piše Zeri.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane