Daka: Vrhovni sud Kosova potvrdio da nema glasanja sa srpskim ličnim kartama

Vrhovni sud Kosova danas je potvrdio da neće biti omogućeno glasanje sa srpskim ličnim kartama, rekla je predsednica CIK-a Valjdete Daka. Birači, koji budu došli na glasačko mesto, će morati da pokažu identifikacioni dokument Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto Kim)
  • Valjdeta Daka (Foto Kim)

"To je definitivno. Danas smo dobili odluku Vrhovnog suda. Dakle, na dan glasanja moći će da se glasa... U stvari to nije glasanje, to je identifikacija. Na dan glasanja identifikacija će se vršiti samo sa kosovskim važećim dokumentima", kazala je Daka, nakon izvlačenja rednih brojeva partija koji će se naći na glasačkom listiću na prevremenim izborima zakazanim za 6. oktobar.

Predstavnik Srpske liste Zoran Mojsilović, koga smo zatekli u CIK-u, rekao nam je da je upravo saznao za odluku Vrhovnog suda.

"Iskreno, upravo sam od vas dobio tu informaciju. Mi do sada nismo zvanično dobili na mejl nikakvo obaveštenje od Vrhovnog suda na žalbu koju smo podneli vezano za glasanje i identifikaciju glasača sa ličnim kartama Republike Srbije. Sačekaćemo, da vidimo šta piše u toj odluci Vrhovnog suda", kazao je Mojsilović.

Na odluku CIK-a da je glasanje na izborima 6. oktobra moguće samo sa kosovskim dokumentima, prvi je reagovao član CIK-a Stevan Veselinović podnošenjem ostavke. Zbog njegove odluke da istupi, u CIK-u trenutno nema srpskog predstavnika.

"Gospodin Veselinović je samovoljno napustio Centralnu izbornu komisiju. Mi smo danas dobili odluku Vrhovnog suda kojom je potvrđena naša odluka. Dakle, mislim da gospodin Veselinović nema zašto da odbije da bude član CIK-a", kazala je Daka.

Zoran Mojsilović, sa druge strane nije upoznat šta se dešava sa srpskim članom CIK-a.

"Što se tiče člana izborne komisije, to ćemo morati da vidimo sa Veselinovićem. U ovom trenutku, ja nemam informacije vezano za njega, znam da je usled svih dešavanja čak imao i nekih zdravstvenih problema", kazao je Mojsilović.

Ostale vesti

  • Sporazum: Žurba između redova

    Sporazum: Žurba između redova

    „Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

  • "Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala"

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane