Vesti
Politika

D’Adario: Nastavljamo da stvaramo bezbedno okruženje

Lorenco D’Adario, komandant Kfora na Kosovu rekao je da će Kfor nastaviti da ispunjava svoj mandat i da stvara bezbedno i sigurno okruženje.
D’Adario: Nastavljamo da stvaramo bezbedno okruženje
Lorenco D`Adaro (Foto Kim)

"Mi nismo sami, radimo zajedno sa misijam Ujedinjenih nacija, Evropskom unijom, OEBS-om i mnogim drugima. Institucije na Kosovu, sve okolne zemlje treba da osiguraju progres i stabilnost. Mi smo ujedinjeni, privrženi i fokusirani na stvaranje uslova i progresa u budućnosti, rekao je komandant Kfora na Kosovu, prenosi Radio Goraždevac.

Lorenco D’Adario kaže da će Kfor nastaviti da ispunjava svoj mandat da stvara bezbednu i sigurnu sredinu.

"Bilo gde na Kosovu nastavićemo da ispunjavamo ovu veoma važnu misiju", istakao je komandant Kfora.

On je to rekao u italijanskoj bazi "Vilađo Italija", gde je nadomak Peći izvršena smena komande Kfora u Multinacionalnoj borbenoj grupi Zapad. Alpski puk zamenili su vojnici iz Artiljerijskog puka "Pasubio" iz Napulja.

Komandu Kfora u ovom delu Kosova od dosadašnjeg komandanta Ruđera Kukinija preuzeo je Đanfranko di Marko.Ostale vesti

Salvioli: Beograd i Priština bez odlaganja da nastave potragu za nestalima

Specijalni izvestilac UN za promociju istine, pravde, reparacija i garancija neponavljanja zločina Fabijan Salvioli pozvao je Beograd i Prištinu da nastave bez odlaganja potragu za nestalim licima, kao i da intenziviraju napore da se izvršioci teških kršenja ljudskih prava i humanitarnog prava privedu pravdi, bez obzira na njihovu etničku pripadnost.

  • 02.12.2022
Rašić: Legitimno sam izabran za ministra

Lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić izjavio je da smatra da je legitimno izabran za ministra za zajednice i povratak u Vladi Kosova.

  • 02.12.2022
Arsenijević se povukao, neće učestvovati na izborima
Aleksandar Arsenijević, predsednik Građanske inicijative „Srpski opstanak“, povukao je svoju kandidaturu za gradonačelnika Severne Mitrovice, potvrdio je sam Arsenijević list Danas.
  • 02.12.2022
Uplaćene
U četiri opštine na severu Кosova je počela isplata zarada onima koji su nakon 5. novembra napustili kosovske institucije. Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju ističu da će zarade biti redovne i uplaćivane na vreme, početkom svakog meseca.
  • 02.12.2022
Sunjog: Pratimo pripreme najavljenih izbora na severu
Misija EU za praćenje izbora (EFM), koja je na Kosovu od 14. novembra, predstavila je danas u Prištini preliminarne nalaze o napretku u sprovođenju do sada postignutih preporuka za praćenje izbora. Još uvek nije poznato da li će Misija EU pratiti vanredne lokalne izbore na severu Kosova zakazane za 18. decembar.
  • 02.12.2022
Stano: Kod imenovanja Rašića nije poštovana procedura
Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je da Evropska unija (EU) i svih 27 članica pozivaju Kosovo da se kod postavljanja ministara poštuju sve neophodne procedure i da kod imenovanja Nenada Rašića za ministra nije poštovana ustavna procedura, ali to je na Ustavnom sudu Kosova.
  • 02.12.2022