Vesti
Politika

Dačić: U Bundestagu razočarani vlastima u Prištini

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je u Berlinu sa predsednikom nemačkog Bundestaga Volfgangom Šojbleom, i nakon sastanka novinarima preneo da je čuo izjave od više sagovornika iz Bundestaga "koje su bile u stilu" da su razočarani vlastima u Prištini, jer su, kaže, očekivali da će Aljbin Kurti, koji nije bio u OVK, imati bolji pristup prema dijalogu.

Dačić: U Bundestagu razočarani vlastima u Prištini
Ivica Dačić (Foto Tanjug)

Dačić je istakao da je Šojblea upoznao sa informacijama koje su se ticale dijaloga sa Prištinom.

"Nije bilo nikakvih tema, niti tonova koji bi bili neprijatni, znamo u čemu su naše razlike kada je reč o KiM, ali to nije bila posebna tema razgovora", rekao je Dačić.

Predsednik Skupštine Srbije je kazao da je to bio veoma pozitivan sastanak i da su imali više tema, među kojima su bile i evropske integracije.

"Šojble je ponudio pomoć u smislu da nam Nemačka prenese iskustva, bez ikakvog nametanja nekih stavova ili držanja leckija već isključivo ako to želimo da nam pomognu u različitim oblastima koje su važne za pristupanje EU", rekao je Dačić.

Na pitanje da li su se u Bundestagu interesovali i za međustranački dijalog koji se vodi u Srbiji, Dačić je kazao da se nisu bavili tim detaljima i da je to bio razgovor na visokom nivou.

Kako je rekao, oni su sami izrazili uverenje da je za Srbiju važno da se nastavi proces evropskih integracija.

"Istakao sam da je to naše strateško opredeljenje i da imamo zajedničke mape puta sa predstavnicima nemačke kancelarke i EU o tome na koji način da obavimo reforme koje bi bile u skladu sa očekivanjima da bi Srbija napredovala u evropskim integracijama. To se odnosi i na dijalog, ali nisu tome posvećivali veliku pažnju, ali očekuju da EU ubrza proces i pristupanja i da doda gas", poručio je je predsednik Skupštine Ivica Dačić.Ostale vesti

Pantović: Ne obećavam brda i doline i ne prodajem maglu
Nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zvečana Slađana Pantović kazala je da se na kandidaturu odlučila zato što nije zadovoljna radom trenutne vlasti na severu Kosova.
  • 17.09.2021
Vasiljević: Protiv divlje gradnje i MHE u opštini  Štrpce

Kandidat za gradonačelnika Štrpca i nosilac liste ispred Građanske inicijative „Sloboda Štrpce“ Slaviša Vasiljević kazao je za RTV Kim da će listu za odbornike u ovoj lokalnoj samoupravi činiti šest kandidata na čelu sa njim.

  • 17.09.2021
Kosnet: Bila je velika čast
Američki ambasador Filip Kosnet oglasio se na društvenim mrežama pred odlazak sa Kosova.
  • 17.09.2021
Saša Mirković: Omogućiti građanima da sami odlučuju o svom životu
Kandidat za predsednika opštine Klokot ispred Građanske inicijative “Narodno jedinstvo” Saša Mirković kaže za RTV Kim da će, ukoliko ostvari pobedu na lokalnim izborima, učiniti sve da omogući bolji standard života građanima u ovoj sredini.
  • 17.09.2021
Cvetković ponovo u trci za gradonačelnika Parteša
Nekadašnji gradonačelnik Parteša Nenad Cvetković ponovo se kandidovao za tu poziciju. Ovoga puta ispred Građanske inicijative „Narodna sloga – Parteš, Budriga, Pasjane“.
  • 17.09.2021
Ostavka nakon vređanja predsednika i premijerke
Na društvenim mrežama juče je objavljen audio snimak na kojem se čuje kako Boban Stanković, predsednik Privremenog organa Kosovo Polje, nizom vulgarnosti i psovki vređa predsednika i premijerku Srbije. U međuvremenu Stanković je podneo ostavku. 
  • 17.09.2021