Dačić traži izvinjenje Tirane zbog izjave Cakaja

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ivica Dačić (Foto Tanjug)

Ivica Dačić navodi da je reč o najgrubljem falsifikatu događaja na Kosovu.

"Zbog čega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije", rekao je Dačić.

Podsetio je i da je Gent Cakaj između ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu "odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države".

Funkcioner albanske vlade još optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije".

"Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapreduje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj nacin doprinese stabilnosti i razvoju citavog regiona", poručio je ministar spoljnih poslova Srbije.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane