Vesti
Politika

Dačić: Svako ko je počinio zločin treba da odgovara

Predsednik Skupštine Srbije i lider SPS Ivica Dačić izjavio je danas, povodom potvrđivanja optužnice protiv Hašima Tačija, da bi svako ko je počinio zločin trebalo da odgovara, ali da je dug put od optužnice do presude, prenosi Tanjug.
Dačić: Svako ko je počinio zločin treba da odgovara
Ivica Dačić (Foto Tanjug)

"Važno je da se obezbedi zaštita svedoka kako se ne bi desilo kao u slučaju (Ramuša) Haradinaja da jednostavno nestanu svi svedoci, tako da je na kraju po presudi ad hok suda u Hagu, Haradinaj oslobođen usled nedostatka svedoka", rekao je Dačić novinarima u Narodnoj skupštini.

On nije želeo da komentariše optužnicu protiv Tačija i postupak uopšte, navodeći da su politički organi i političari u Srbiji veoma uzdržano reagovali i davali izjave povodom hapšenja Tačija i drugih optuženih, ali je naveo da je dobro što su tužilaštvo i sud počeli da rade.

Dačić je podsetio da zločini protiv Srba do sada nisu sankcionisani na Kosovu.

"Kao što smo saglasni sa istragom i osudom uopšte ratnih zločina, pa i zločina prema Albancima, smatramo da je ovo potreba zadovoljenja pravde za žrtve OVK", rekao je Dačić.Ostale vesti

Studija za EP: Dezinformacije srušile Vladu Aljbina Kurtija
Dezinformacije su imale direktne političke implikacije na Kosovu, gde su dovele i do pada Vlade Aljbina Kurtija, navodi se u studiji o ulozi lažnih vesti na Zapadnom Balkanu, predstavljenoj u Evropskom parlamentu.
  • 05.12.2020
Odbornica Zdravković: Lekari doživeli linč, odgovornost medija
Odbornica SLS-a u SO Gračanica Milena Zdravković pružila je danas podršku svojim kolegama odbornicima Ratku Pereniću i Draganu Periću koji su na prošlom zasedanju govorili o lošoj situaciji u zdravstvu. Ona je kazala da su mediji „napravili spektakl“ zbog kojeg su dvojica lekara doživela linč. Budimir Ničić poručuje da novinari izveštavaju o onome što se dešava na sednici, a da je „na publici da proceni ko pravi spektakl“.
  • 04.12.2020
Skupština Kosova usvojila Zakon o ekonomskom oporavku

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su danas Nacrt zakona o ekonomskom oporavku. Zakon je usvojen sa 72 glasa za i nijednim protiv.

  • 04.12.2020
SO Gračanica: Radikalno ili institucionalno rešavanje problema u Kišnici? Policija ćuti
Žučna rasprava o bezbednosnoj situaciji u Kišnici kod Gračanice obeležila je današnju sednicu lokalnog parlamenta. Odbornica Snežana Jovanović je kazala da „ukoliko se problem ne reši institucionalno, onda će se rešiti radikalno“. „Bilbord nikoga nije plašio“, navodi albanski odbornik Granit Gaši.
  • 04.12.2020
Stano: Pregovarači BG i PR u četvrtak u Briselu
Portparol EU Peter Stano, potvrdio je najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će se 10. decembra u Briselu nastaviti razgovori delegacija Beograda i Prištine na tehničkom nivou.
  • 04.12.2020
CIK objavio konačne rezultate izbora
Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica i Podujevo.
  • 03.12.2020