Dačić: Sa diplomatama postupam diplomatski

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da će uvek reagovati kada neko izgovara laži pred međunarodnom zajednicom.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ivica Dačić (Foto europeanwesternbalkans.com)

Kao primer naveo je kao što je to uradila diplomatska predstavnica Prištine u Njujorku Vljora Čitaku da je u slučaju Srbije i Kosova reč o dekolonizaciji.

Kako je rekao, mnogi mu zameraju način na koji je reagovao na njeno izlaganje, da se nije poneo diplomatski, a Dačić na to odgovara da se "sa diplomatama postupa diplomatski".

"Ako neko izgovara laži... ja nisam od onih koji će da okrene drugi obraz. Kada neko tebe kamenom, a ti njega cvetom... Ne, može cvetom, ali sa saksijom", rekao je Dačić za TV Pink.

Spreman je, kako kaže, da ukoliko je uradio nešto loše snosi posledice. Dodaje da u Njujork na sednicu SB UN nije otišao da se provodi, već da brani interese Srbije.

"Neću da dozvolim da se smatra da evropski i svetski Srbin treba da podrazumeva da budeš antisrbin. Ne smemo da dozvolimo da to bude glavni moto političke i društvene scene", naglasio je Dačić.

Dodaje da stalne članice Saveta Bezbednosti UN nisu najbolje upoznate sa situacijom, te da posle takvog izlaganja Čitaku mogu da pomisle da su Srbi kolonizatori, da su došli ko zna odakle i na KiM zatekli Albance, maltretirali ih i kolonizovali, te da su se oni sada oslobodili.

Priština, kako kaže, pred međunarodnom zajednicom stalno potencira da se dogodio genocid nad albanskim stanovništvom i dodaje da bi u tom slučaju nakon sukoba trebalo da bude manje Albanaca, a da je slika drugačija jer na KiM ima mnogo manje Srba.

"Dok sam govorio u SB UN da je na KiM bilo više od 400 naseljenih mesta gde su živeli Srbi i da Srba više nema u 311 mesta, Čitaku se na to smejala, a zajedno sa njom i Englezi. Kada govorim o etničkom čišćenju i zločinima nad Srbima oni se smeju", zaključio je Dačić.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane