Vesti
Politika

Dačić: Nije dogovoren datum nastavka dijaloga

Premijer Ivica Dačić kaže da još nije dogovoren datum nastavka dijaloga Beograda i Prištine, ali da ne bi voleo da to bude pre 21. januara.
Dačić: Nije dogovoren datum nastavka dijaloga
Ivica Dačić (Foto Tanjug)

Dačić je rekao da trenutno nije u kontaktu sa Briselom zbog praznika, ali da mu je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton ranije najavila sastanak u januaru, ali da nisu precizirali datum.

"Nisam za to da radimo pod pritiskom, već da nađemo najbnolja moguća rešenja. Videćemo da li će biti to 17. januar ili ne, ali sigurno je da će glavni uslov za dalji napredak pregovora biti napredak u dijalogu sa Prištinom",
rekao je Dačić.

On je dodao da očekuje da će i dalje biti različitih pritisaka iz EU zbog toga što ima dosta problema oko konstituisanja zajednice srpskih opština.

Zajednica srpskih opština sad postaje glavno pitanje jer se tema vraća, sa nezavisnsti Kosova na zajednicu srpskih opština, ocenio je Dačić.

Dačić je dodao da 21. januara, zajedno sa Vučićem, odlazi na prvu međuvlassnu konferenciju Srbije i EU, kojom zvanično počinju pristupni pregovori.Ostale vesti

Sunjog: Kurtijev stav o dijalogu pozitivan pomak

Izjavu predsednika pokreta Samoopredeljenje i kandidata za novog premijera Aljbina Kurtija da će dijalog sa Beogradom biti među četiri prioriteta kosovske vlade šef kancelarije EU u Prištini Tomaš Sunjog ocenio je kao pozitivan pomak.

  • 28.02.2021
Dačić odbacuje nepostojeći non pejper EU i SAD o Kosovu
Ako neko planira da donosi neke non pejpere, poručujem im da ne gube vreme, rekao je danas za TV Pink predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, i dodao da je stav predsednika Srbije jasan - želimo kompromis i dogovor, ali ne prihatamo nikakve ucene.
  • 27.02.2021
Novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije u maju
Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da će novčana pomoć Srbima na Kosovu najverovatnije biti isplaćena u maju.
  • 27.02.2021
Kurti ponovio da ne treba žuriti sa dijalogom
Kandidat za budućeg premijera Aljbin Kurti preneo je i ambasadoru Velike Britanije u Prištini Nikolasu Abotu da dijalog sa Beogradom ne treba požurivati, zalažući se za dobre pripreme za stabilan sporazum.
  • 27.02.2021
CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021