Dačić: Nadam se da će Makron prekinuti igru oko taksi Prištine

Ministar spoljinih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će francuski predsednik Emanul Makron, koji dolazi u dvodnevnu posetu Beograd, prekinuti "igru" oko taksi Prištine na srpsku robu i dati uveravanje da će se to uskoro okončati".

Podeli ovaj članak sa:
  • Ivica Dačić ( Foto Kim)

Dačić je, odgovarajući na pitanje da li Francuska može da utiče da Priština ukine takse kako bi se nastavili pregovori sa Beogradom rekao za Blic da se nada da će se taj odgovor čuti od predsednika Francuske.

"Ne može niko da me ubedi da zapadna Evropa, čiji je Francuska jedan od lidera, kao i SAD, koji su Prištinu toliko zadužili zalaganjem za nezavisnost Kosova, ne mogu da nateraju (Ramuša) Haradinaja da već osam meseci ukine jednu sramnu administrativnu odluku zbog koje stoji najvažnije političko pitanje", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Beograd "nikada ni sa jedne strane od tih adresa nije dobio uverljiv odgovor otkud ta nemoć".

"Zato se nadam da će predsednik Makron prekinuti ovu igru i dati nam uveravanje da će ova mučna i sramna epizoda biti uskoro okončana", rekao je Dačić.

On je rekao da je dolazak Makrona jedna od najvažnijih poseta stranih državnika u poslednjoj deceniji i da joj Beograd pridaje veliki značaj jer od nje ima velika očekivanja.

Ostale vesti

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane