Vesti
Politika

Dačić: Ispuniti uslove za učešće Srba na izborima

Srbija se još nije izjasnila o tome da li će pozvati kosovske Srbe da izađu na parlamentarne izbore 8. juna, i smatra da treba da se stvore neophodni uslovi za to, rekao je Ivica Dačić.
Dačić: Ispuniti uslove za učešće Srba na izborima
Ivica Dačić (Foto balkaninside.com)

"Vlada se još nije izjasnila tim povodom. Isticali smo da smatramo da treba da se stvore neophodni uslovi za izlazak kosovskih Srba na izbore", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je istakao da Srbija "nije zadovoljna time što Priština zloupotrebljava dvosmislenost nekih sporazuma o kojima se razgovara u Briselu".Ostale vesti

CIK: Odbačeno 18.766 glasova iz dijaspore
Centralna izborna komisija Kosova odbacila je 18.766 glasova iz dijaspore, prenosi Zeri.
  • 26.02.2021
Vučić: Nezaposlenima na Kosovu 200 evra, deci i zaposlenima po 100
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je finansijsku pomoć za ljude koji žive na Kosovu. Nezaposlena lica će dobiti po 200 evra, a deca i zaposlene osobe po 100. Takođe, najavio je početak gradnje nove zgrade za KBC Priština u Gračanici.
  • 26.02.2021
“Šta nakon izbora?”

Kao što je pobeda Pokreta Samoopredeljenje na nedavno održanim parlamentarnim izborima na Kosovu bila očekivana, tako treba da očekivati i da će Aljbin Kurti promeniti odnos prema “nerealnim ciljevima” svoje politike. Kao najozbiljniji kandidat za premijera Kosova, Kurti će revidirati svoje stavove o isključivanju Srpske liste iz buduće Vlade ili marginalizaciju dijaloga sa Beogradom, zaključeno je tokom debate „Šta nakon izbora?“.

  • 26.02.2021
Počeo sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa Vučićem
U kasarni ’’Toplički ustanak’’ u Kuršumliji počeo je sastanak predstavnika Srba sa Kosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
  • 26.02.2021
Lajčak sledeće nedelje u poseti Prištini i Beogradu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak boraviće u Prištini od 1. do 3. marta, a potom sledi poseta Beogradu 3. i 4. marta.
  • 26.02.2021
Vučić u Kuršumliji sa predstavnicima Srba sa Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova.
  • 26.02.2021