Vesti
Politika

Dačić informisao ambasadore iz Srbije o stanju na Kosovu

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je u Beogradu grupu ambasadora Srbije informisao o stanju na Kosovu i potezima Prištine.
Dačić informisao ambasadore iz Srbije o stanju na Kosovu
Sa sastanka (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)

Dačić im je, kako je saopštilo njegovo ministarstvo, "preneo razgovore" o tome koje je vodio sa zvaničnicima drugih zemalja.

On je ambasadorima ponovio koji su spoljnopolitički prioriteti i nаložio im "pojаčаno аngаžovаnje u sklаdu sа nаcionаlnim interesimа Srbije".

"Ambаsаdori su Dačiću detаljno predstavili situаciju u zemljаmа u kojimа predstаvljаju Srbiju, s posebnim osvrtom nа bilаterаlne odnose Srbije s tim zemljаmа, kao i o mogućnostimа intenzivnijeg produbljivаnjа odnosа nа multilаterаlnom plаnu", piše u saopštenju.

Na sastanku s Dačićem su bili ambasadori Srbije: Oliver Antić u Portugaliji, Nebojša Rodić u Austriji, Miroljub Zarić u Albaniji, Đuro Likar u Nigeriji i Aleksandra Đurović, ambasadorka Misije Srbije u Savetu Evrope.Ostale vesti

Policija dala odobrenje za organizovanje „probe protesta“
Kosovska policija je odobrila organizovanje takozvane probe protesta, kako je sutrašnje okupljanje nazvan u Pokretu Samoopredeljenje, koji je organizator događaja.
  • 27.05.2020
Borel: Dijalog pod okriljem EU jedini način
Potpredsednik Evropske komisije i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borel poručio je da je budućnost Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, kao i da "ne postoji drugi način sem dijaloga pod okriljem EU".
  • 27.05.2020
Zašto je SNS izostavio decu sa Kosova u predizbornom spotu?
Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) objavila je kratak predizborni spot pod sloganom „Za našu decu“, u kojem su na mapi Srbije prikazani svi gradovi, osim gradova ili drugih srpskih sredina na Kosovu. Analitičari veruju da je partija Aleksandra Vučića time želela da uputi poruku međunarodnoj zajednici da je spremna da se odrekne Kosova.
  • 27.05.2020
Vučić: Pritisci na Srbe neće prestati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su pritisci na Srbe, posebno u Metohiji, stalni i da nikada neće prestati, zato što se, kako je naglasio, vodi stalna kampanja albanskih medija protiv povratka Srba, naročito u metohijska mesta, javlja Tanjug.
  • 27.05.2020
Kurti: Ne treba da brinemo da će protesti biti nasilni
Vršilac dužnosti kosovskog premijera, Aljbin Kurti, rekao je da na Kosovu ima povoda za proteste zbog mnogih stvari, ali da ne bi trebalo brinuti da će takvi protesti biti nasilni.
  • 27.05.2020
EU bez komentara na Tačijevu izjavu da neće dijalog sa Lajčakom
Evropska unija nije imala komentar na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da ne želi da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako razgovore vodi specijalni predstavnik Miroslav Lajčak
  • 27.05.2020