Vesti
Politika

Dačić danas na Kosovu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić, boraviće danas na Kosovu.

Dačić danas na Kosovu
Ivica Dačić u Gračanici (Foto arhiva Kim)

On će, kako je saopštilo srpsko ministarstvo spoljnih poslova, obići "srpsku kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji pod zaštitom UNESCO-a".

Daćić će obići manastire i crkve Kosova i Metohije koji su upisani na listu svetske baštine UNESCO-a - Pećku patrijaršiju, crkvu Bogorodice Ljeviške i manastir Gračanicu.

Dačić će svoj boravak na Kosovu iskoristiti kao priliku da razgovara sa srpskim sveštenstvom.

Poseta ministra spoljnih poslova Srbije Kosovu i Metohiji uslediće tačno nedelju dana nakon posete premijera Vučića.

Dačić je pre skoro tačno godinu dana boravio na KiM-u, u Prištini, kao gost ministarske konferencije Western Balkans 6.

 Ostale vesti

Zaev i Hoti: Odnosi Severne Makedonije i Kosova vrlo dobri

Premijeri Severne Makedonije i Kosova, Zoran Zaev i Avdulah Hoti ocenili su danas u Skoplju da su međusobni odnosi vrlo dobri, a da će biti intenzivirani sednicom dveju vlada.

  • 23.10.2020
Borel: Regionalni lideri da se uzdrže
EU podržava suverenitet, teritorijalni integritet i političku nezavisnost Bosne i Hercegovine i poziva sve regionalne lidere da se uzdrže od izjava "koje bi mogle doprineti političkim podelama i negativno uticati na dobrosusedske odnose", rekao je potpredsednik Evropske komsije i šef diplomatije EU Žozep Borel.
  • 23.10.2020
Potpredsednica vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da albanski političari iz Prištine koji su protiv ekonomskog sporazuma iz Vašingtona rade protiv interesa i Srba i Albanaca, jer se projekti koji su dogovoreni tiču boljeg života svih ljudi u regionu, bez obzira na to koje su nacionalnosti.
  • 23.10.2020
Vučić i Hoti saglasni da kompromis nema alternativu
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti danas su na panelu Beogradskog bezbednosnog foruma ocenili da postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja nema alternativu, ali su izneli poznate suprotne stavove o njegovoj eventualnoj sadržini.
  • 22.10.2020
“Sporazum”: Sve izvesnije formiranje Asocijacije-Zajednice
Politički analitičar iz Prištine Ramuš Tahiri izjavio je da je posle posete specijalnog izaslanika Evropske unije Miroslava Lajčkaka Prištini i Beogradu sve izvesnije formiranje Asocijacije/Zajednice opština sa srpskim većinskim stanovništvom na Kosovu.
  • 22.10.2020
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je za RTS da bez Beograda nema rešenja za problem Kosova i da jednostranim potezima "nigde ne možemo da dođemo".
  • 22.10.2020