Vesti
Politika

Dačić čestitao Srpskoj listi

Predsednik SPS Ivica Dačić čestito je pobedu Srpskoj listi, koju je ostvarila na lokalnim izborima na Kosovu.
Dačić čestitao Srpskoj listi
Ivica Dačić (Foto Kim arhiva)

On je istakao da je ona važan korak ka očuvanju Kosova u okvirima Srbije.

"Želim da vam čestitam ubedljivu pobedu koju ste ostvarili na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i na taj način dokazali da samo jedinstvom našeg naroda možemo da se izborimo za očuvanje državnih i nacionalnih interesa", napisao je, između ostalog, Dačić.

"Našli ste se pred brojnim izazovima i velikim pritiscima, ali ste uspeli da odolite svim iskušenjima i napadima i na taj način ste napravili važan korak ka očuvanju KiM u okvirima Srbije. Udarili ste temelje naše borbe i omogućili da nastavimo da radimo u interesu srpskog naroda", navodi se u čestitki, saopsteno je iz SPS.Ostale vesti

Danas video samit o odnosima Beograda i Prištine
Video samit o odnosima Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske biće održan danas.
  • 10.07.2020
Vučić: Sa Makronom o tri ključne teme
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je da je sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom razgovarao o tri ključne teme - Samitu o Kosovu, bilateralnim odnosima Srbije i Francuske i budućnosti Evropske unije i Srbije u Uniji.
  • 10.07.2020
Kosovski ministri u prvoj zvaničnoj poseti Preševskoj dolini
Ministarka inostranih poslova i dijaspore Kosova Meliza Haradinaj-Stubla i ministar pravde Kosova Selim Selimi boravili su danas u prvoj zvaničnoj poseti Vlade Kosova opštinama u Preševskoj dolini, na jugu Srbije, objavila je Agencija Anadolija.
  • 09.07.2020
EK: Vučića očekujemo u Briselu, događaji u BG s tim nisu u vezi
Evropska komisija je danas stavila do znanja da "nema razloga da srpski predsednik, Aleksandar Vučić, ne dođe u nedelju u Brisel na obnovu dijaloga Beograd-Priština, jer zbivanja u protekla dva dana u Beogradu nisu povezana s tim sastankom“.
  • 09.07.2020
Skupština nije usvojila Nacrt rezolucije o dijalogu
Poslanici Skupštine Kosova nisu izglasali Nacrt rezolucije Pokreta Samoopredeljenje za dijalog sa Srbijom.
  • 09.07.2020
Stano: Očekujemo nastavak dijaloga, ali ne i presudni dogovor
Portparol EU Peter Stano izjavio je da status kvo koji podrazumeva blokadu dijaloga Beograda i Prištine nije održiv i da je dobro što postoji dogovor obe strane da dođu u Brisel i nastave razgovore.
  • 09.07.2020