Vesti
Politika

Dačić: Bez dijaloga ćemo doći u situaciju da se incidenti pretvore u pogrom

Predsednik Narodne skupštine i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da se od razgovora delegacija Beograda i Prištine ne mogu očekivati neki kapitalni rezultati, već je najvažnije da se oni ponovo vode.

Dačić: Bez dijaloga ćemo doći u situaciju da se incidenti pretvore u pogrom
Ivica Dačić (Foto Tanjug/Jadranka Ilić)

„Nije problem što kosovski Albanci neće da ispoštuju Briselski sporazum, već to što međunarodna zajednica neće da ih čvršće pritisne da to urade“, rekao je Dačić za TV Prva.

On je naveo da je taktika lidera kosovskih Albanaca da „jedni potpisuju, drugi odbijaju“, dok se menjaju se vlasti i niko ne preuzima odgovornost da realizuju dogovore.

„Sa (Hašimom) Tačijem je, možda, bilo i najkorektnije razgovarati, jer je on imao neku svest da je potrebno doći do kompromisa“, ocenio je Dačić.

Bolje da ipak ima nekih pregovora, nego da se događaju ovakve stvari, ocenio je on.

Odgovarajući na pitanja o prebijanju srpskog dečaka, navodnoj odgovornisti dvojice Srba sa trovanje vode u Dečanima, ili situaciji povratnice Dragice Gašić u Đakovici, Dačić je rekao da je „bolje da ipak ima nekih pregovora“ nego da se događaju takvi incidenti.

„Ako dijaloga nema, onda ćemo doći u situacije da se slične stvari pretvore u pogrom“, naveo je Dačić.Ostale vesti

Bolton: Vašingtonski sporazum je mrtav ako je Kurti nezainteresovan
Američki diplomata i bivši savetnik Donalda Trampa za nacionalnu bezbednost Džon Bolton u intervjuu za Kosovo onlajn navodi da “još ne znamo kakav odnos ima Bajdenova administracija prema Balkanu”, ali i da “ako Aljbin Kurti nije zainteresovan za Vašingtonski sporazum, onda je taj sporazum mrtav”.
  • 26.07.2021
Osmani od Sugoa zatražila pomoć oko priznanja Kosova
Predsednica Kosova Vjosa Osmani se u okviru bilateralnih susreta tokom boravka u Japanu sastala sa japanskim premijerom Jošihidom Sugom i "zatražila podršku Japana u jačanju međunarodne pozicije Kosova, posebno u procesu priznanja i članstva u međunarodnim organizacijama", navodi se u saopštenju Predsedništva.
  • 25.07.2021
Trajković: Kurti je započeo opasan proces i po Srbe i po sebe
Vlada Kosova je ušla u jedan bizaran i uzaludan rat sa srpskim identitetom na Kosovu, narativ oko naše kulturne baštine se agresivno albanizuje, upozorila je u intervjuu za agenciju JUGpress političarka sa Kosova Rada Trajković, prenosi Danas.
  • 25.07.2021
Vučić: Svim punoletnim građanima još 20 evra u decembru
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u budžetu Srbije ima dovoljno novca i da će za po 20 evra u dinarskoj protivvrednosti biti povećana pomoć punoletnim građanima i penzionerima, predviđena za jesen.
  • 24.07.2021
CIK: Građani mogu da promene biračko mesto do 7. septembra
Centralna izborna komisija (CIK) saopštila je da građani, ukoliko žele, mogu da promene biračko mesto do 7. septembra.
  • 24.07.2021
Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021