Vesti
Politika

Dačić: Albanci već imaju svoju državu, ko još ima dve?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u intervjuu za "Raša tudej" da živimo u "vremenu antiruske histerije", i ponovio da se Srbija neće pridružiti sankcijama. Govoreći o dijalogu sa Prištinom, Dačić je rekao da Beograd hoće uspešan dijalog i rešenje koje je u interesu svih. Ultimatumi nisu ono što deluje kod srpskog naroda, poručio je Dačić.
Dačić: Albanci već imaju svoju državu, ko još ima dve?
Ivica Dačića (Foto Kim arhiva)

Ivica Dačić je rekao da ni od koga sa ruske strane nije čuo da se protivi želji Srbije da uđe u Evropsku uniju.

Dačić je komentarisao i odnos Beograda i Prištine. Kaže da to što su neke zemlje u prethodnih nekoliko meseci povukle odluku o priznanju Kosova znači da je proces i dalje živ, da nije kraj.

"Sa tačke međunarodnog prava, apsolutno je neprihvatljivo. Albanci na Kosovu nisu nacija. Oni su albanska nacionalna manjina, jer albanski narod ima svoju državu – to je Albanija. Postoji li neka nacija koja ima dve države? A sad kažu da im je potreban i jedan predsednik... Govore samo ono što i misle, to je njihov cilj – ujedinjenje svih Albanaca", rekao je Dačić.

Navodi da oni "mogu da kreiraju Albaniju ako hoće, ali na teritoriji neke druge države, sigurno ne na našoj".

"Mi hoć́emo dijalog, mi hoćemo uspešan dijalog, hoćemo rešenje koje je u interesu svih. Ultimatumi nisu ono što deluje kod srpskog naroda", zaključio je Dačić.Ostale vesti

Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021
Kurti: Nije mi poznata odluka CIK-a
Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da nije dobio obaveštenje iz Centralne izborne komisije da neće moći da se kandiduje na narednim parlamentarnim izborima na Kosovu, zakazanim za 14. februar.
  • 20.01.2021
Aljbin Kurti neće moći da se kandiduje za poslanika
Aljbinu Kurtiju neće biti dozvoljeno da se kandiduje za poslanika u Skupštini Kosova, potvrdila je Centralna izborna komisija, a piše Ljajmi.
  • 20.01.2021
Đurić na inauguraciji Bajdena
Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić prisustvovaće sutrašnjoj inauguraciji novog predsednika SAD Džozefa Bajdena.
  • 19.01.2021
Vučić: Haradinaj je opasan čovek,
Ramuš Haradinaj je opasan čovek, a "velika Albanija" bila bi pretnja za Srbiju ali i ceo region, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom izjave Haradinaja o referendumu za ujedinjenje Kosova s Albanijom, i istakao da će Srbija imati adekvatan odgovor na to.
  • 19.01.2021
Haradinaj najavljuje referendum za ujedinjenje sa Albanijom
Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj kaže da se zalaže za referendum za ujedinjenje sa Albanijom ako Kosovo ostane na čekanju, neučlanjeno i neintegrisano u EU i druge organizacije.
  • 19.01.2021