Vesti
Politika

Dačić: Albanci već imaju svoju državu, ko još ima dve?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u intervjuu za "Raša tudej" da živimo u "vremenu antiruske histerije", i ponovio da se Srbija neće pridružiti sankcijama. Govoreći o dijalogu sa Prištinom, Dačić je rekao da Beograd hoće uspešan dijalog i rešenje koje je u interesu svih. Ultimatumi nisu ono što deluje kod srpskog naroda, poručio je Dačić.
Dačić: Albanci već imaju svoju državu, ko još ima dve?
Ivica Dačića (Foto Kim arhiva)

Ivica Dačić je rekao da ni od koga sa ruske strane nije čuo da se protivi želji Srbije da uđe u Evropsku uniju.

Dačić je komentarisao i odnos Beograda i Prištine. Kaže da to što su neke zemlje u prethodnih nekoliko meseci povukle odluku o priznanju Kosova znači da je proces i dalje živ, da nije kraj.

"Sa tačke međunarodnog prava, apsolutno je neprihvatljivo. Albanci na Kosovu nisu nacija. Oni su albanska nacionalna manjina, jer albanski narod ima svoju državu – to je Albanija. Postoji li neka nacija koja ima dve države? A sad kažu da im je potreban i jedan predsednik... Govore samo ono što i misle, to je njihov cilj – ujedinjenje svih Albanaca", rekao je Dačić.

Navodi da oni "mogu da kreiraju Albaniju ako hoće, ali na teritoriji neke druge države, sigurno ne na našoj".

"Mi hoć́emo dijalog, mi hoćemo uspešan dijalog, hoćemo rešenje koje je u interesu svih. Ultimatumi nisu ono što deluje kod srpskog naroda", zaključio je Dačić.Ostale vesti

Danas sednica Skupštine Kosova za izbor nove vlade

Sednica kosovskog parlameta na kojoj će se glasati o novoj Vladi Kosova, zakazana je za danas u 11 časova. Medijima nije dozvoljeno prisustvo, pa će skupštinska dešavanja pratiti preko kanala Radio televizije Kosova.

  • 03.06.2020
Hoti saopštio imena ministara iz redova DSK
Kandidat za novog premijera Kosova Avdulah Hoti predstavio je listu imena koje je za svoje ministre u novoj kosovskoj vladi predložio Demokratski savez Kosova (DSK), javila je Koha.
  • 02.06.2020
Grenel podneo ostavku na mesto ambasadora SAD u Berlinu
Američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel podneo je ostavku na tu funkciju, saopštila je danas ambasada SAD u Berlinu, prenosi Beta.
  • 02.06.2020
Lajčak dobio podršku svih članica EU za nastavak dijaloga
Specijalni izaslanik Evropske unije Miroslav Lajčak dobio je podršku svih 27 članica Evropske unije za nastavak dijalog između Beograda i Prištine.
  • 02.06.2020
Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020