Vesti
Politika

"Da se pitala Tahiri ni Briselskog sporazuma ne bi bilo"

Aleksandar Vulin izjavio je danas da je dobro da se ministarka zadužena za dijalog u vladi u Prištini Edita Tahiri ne pita mnogo jer da se, kako je rekao, kojim slučajem ona nesto pita ne bi bilo Briselskog sporazuma.
Aleksandar Vulin (Foto hr.n1info.com)

Ministar za rad, zapošlavanje, boračaka i socijalna pitanja Aleksadar Vulin je na pitanje da prokomentariše izjavu Edite Tahiri da će formiranje Zajednice srpskih opština biti blokirano dok Kosovo ne dobije pozivni broj, rekao da je Zajednica srpskih opština dogovorena i da njeno formiranje ne može biti ničim uslovljavano.

"Izjavu Edite Tahiri možete tumačiti kao untarpolitičko pitanje među Albancima na Kosovu i Metohiji. Zajednica srpskih opština je suština Briselskog sporazuma, ona je već ispregovarana i zato se ne može ucenjivati ili povezivati sa bilo čim drugim", rekao je Vulin.

Prema Vulinovim rečima, kada se govori o pozivnom broju za Kosovo, prvo je potrebno da se formira kompanija koja će pozivni broj koristiti, a, kako je Vulin naglasio, vlasti u Prištini to još nisu uradile.Ostale vesti

Vlada Kosova pokrenula zahtev za otvaranje ambasade u Izraelu
Premijer Kosova Avdulah Hoti sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Melizom Haradinaj Stublom i dao joj saglasnost da predsedniku uputi zahtev za otvaranje diplomatske misije u Izraelu, navodi se u objavi premijera na Fejsbuk nalogu.
  • 20.10.2020
Hiseni: Ustav Kosova se neće menjati
Kosovski državni koordinator za dijalog sa Srbijom Skender Hiseni uveren je da nijedan sporazum, ukljućujući i onaj o ZSO, neće početi da se primenjuje ako ne bude uzajamnog priznavanja, prenosi Gazeta Ekspres.
  • 20.10.2020
Kosovska vlada usvojila plan za sprovođenje vašingtonskog sporazuma
Kosovska vlada je usvojila listu akcija usmerenih na sprovođenje sporazuma iz Vašingtona koji se bavi ekonomskom normalizacijom između Beograda i Prištine.
  • 20.10.2020
EU: Lajčak pogrešno interpretiran, ustavne izmene važe i za Beograd
Zvanični Brisel je ocenio da je izjava Specijalnog predstavnika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka o ustavnim izmenama pogrešno interpretirana.
  • 19.10.2020
Bajden: Nezavisnost Kosova nepovratan proces

Kandidat za predsednika SAD Džo Bajden izjavio je da će preokrenuti, kako je naveo, "neuravnoteženi pristup" administracije američkog predsednika Donalda Trampa prema Srbiji i Kosovu, obnavljajući, prema njegovoj oceni, "pravdu i jednakost u odnosima".

  • 18.10.2020
Kritike iz Prištine zbog izjave Lajčaka da Ustav nije Biblija
Predsednica kosovske Skupštine Vjosa Osmani izjavila je da nikada nije rekla da se slaže da se Zajednica opština sa srpskom većinom formira u skladu sa sporazumom iz 2015. godine i da izjava specijalnog izaslanika EU za dijalog Kosova i Srbije, Miroslava Lajčaka u Beogradu nije tačna.
  • 18.10.2020