Vesti
Politika

Cvetković: Pritisak na birače i kupovina glasova u kampanji

“Kampanja je protekla u lošoj atmosferi, protivkandidat iz Srpske liste Dragan Petković je nastavio da vrši pritisak na birače i kupuje glasove, jer nema šta da ponudi građanima“, rekao je u telefonskoj izjavi za RTV Kim kandidat za gradonačelnika Parteša ispred GI “Narodna sloga“ Nenad Cvetković. Dragan Petković nije imao komentar.
Cvetković: Pritisak na birače i kupovina glasova u kampanji
Nenad Cvetković (Foto arhiva Kim)

Kandidat za gradonačelnika Parteša Nenad Cvetković tvrdi da da njegov protivnik u izbornoj trci Dragan Petković ne živi na Kosovu, već u Beogradu, te kako navodi, nema šta da ponudi građanima.

“On već sedanaest godina ne živi ovde i ne zna koji su problemi građana. Pre svega bi trebalo da se bolje upozna sa tim. Ja sam u kampanji već sedam godina, građani znaju koliko ih poštujem i šta sam sve uradio za njih“, izjavio je Cvetković.

Nenad Cvetković poručuje biračima da u nedelju izađu na glasanje u što većem broju.

“Bez straha i pritiska izađite i glasajte za kandidata za kog mislite da može da uradi nešto za vas. Dokazano je da je bilo kupovine glasova u prvom krugu i Petković je već bio na saslušanju. Istraga je pokrenuta protiv njega i kako neko ko može da bude uhapšen bilo kog trenutka može da postane predsednik opštine“, podvukao je Cvetković.

Kandidat "Srpske liste" za gradonačelnika Parteša Dragan Petković nije imao komentar na optužbe niti poruku za birače.

Večeras se završava izborna kampanja drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu. Od ponoći zvanično počinje predizborna tišina.

Drugi krug lokalnih izbora održava se u nedelju 19. novembra u okviru kog se istog dana ponavlja glasanje u opštinama Parteš i Klokot.Ostale vesti

Ljepaja: Građani ipak dobili nešto od Briselskog sporazuma, opale su tenzije
Albanski analitičar Fadilj Ljepaja kaže za RTV Kim da je Briselskim sporazumom Srbija želela da vrati Kosovo u ovkire svoje države ali da u tome nije uspela. On smatra da Srbi sa Kosovu mogu doprineti da odnosi između Srbije i Kosova budu mnogo bolji.
  • 19.04.2021
Stano: Dogovoreno Briselskim sporazumom mora da se primeni
Potpisivanjem Briselskog sporazuma, pre osam godina, Beograda i Priština preuzeli su međunarodne obaveze, a sve što je dogovoreno mora biti i primenjeno, kaže portaprol EU Peter Stano.
  • 19.04.2021
Nema naznaka da će Priština skoro pristati na ZSO

Ni posle osam godina od potpisivanja, Briselski sporazum o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine nije do kraja sproveden, pre svega zbog odredbi koje se tiču Zajednice srpskih opština. Sagovornici RTV Kim ne očekuju da će se to desiti skoro, ali ipak smatraju da je ovaj dogovor donekle uticao na relaksaciju odnosa dveju strana.

  • 19.04.2021
Bugujevci: Pitanje nestalih i ljudsko i političko pitanje, ali treba humano
Potpredsednica Skupštine Kosova Saranda Bogujevci rekla je u emisiji Slobodno srpski  da je pitanje nestalih lica prioritet za novu Vladu Kosova i da bi i to trebalo da bude tema dijaloga Kosova i Srbije.
  • 19.04.2021
Osam godina od Briselskog sporazuma
Osam godina od Briselskog sporazuma, potpisanog uz posredstvo EU, navršava se danas, a i dalje nije formirana Zajednica srpskih opština koja je Srbima na Kosovu trebalo da im garantuje ovlašćenja u obrazovanju, zdravstvu, ekonomskom razvoju, urbanom i ruralnom planiranju, ali Brisel i dalje ne "pritiska" Prištinu da ispoštuje potpisano
  • 19.04.2021
Đurić: Briselski sporazum omogućio godine mira
Osam godina nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ističe da je taj dokument omogućio godine mira i stabilnosti u kojima je Srbija izgradila brend države koja snažno zastupa interese srpskog naroda na Kosovu i zalaže se za postizanje pravednog kompromisnog rešenja koje neće podrazumevati gaženje svojih državnih i nacionalnih interesa.
  • 19.04.2021