Vesti
Politika

Crnogorski vojnici u misiji na Kosovu

Učešće crnogorskih vojnika u misiji Kfor na Kosovu ne bi predstavljalo problem u odnosima Crne Gore i Srbije, ocenio je vojni analitičar Aleksandar Radić.
Crnogorski vojnici u misiji na Kosovu
Crnogorska vojska (Foto Telegraf)

"To ne bi bio problem zato što je misija Kfora u ovom trenutku jedini realan faktor bezbednosti i stabilizacije na prostoru Kosova", ocenio je Radić u programu Televizije Crne Gore.

Prema rečima Radića, važan je i faktor savezništva u opredeljenju Crne Gore, ali i drugih država regiona da učestvuju u međunarodnim misijama.

"Male zemlje Balkana nemaju šta da ponude velikim silama i naravno da je učešće u međunarodim misijama jedan od načina da se premosti "raskorak u resursima", objasnio je Radić.

Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore nedavno je utvrdio predlog Odluke o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu.

Predviđeno je angažovanje dva štabna oficira, od kojih će jedan biti raspoređen u Komandi misije u Prištini, a drugi u Regionalnoj komandi misije u Skoplju.Ostale vesti

Sastanak CIK-a o učešću političkih partija
Centralna izborna komisija održaće danas sastanak na kojem se očekuje da donese odluku o sertifikaciji političkih partija zajedno sa listama kandidata, prenosi Gazeta Express.
  • 22.01.2021
Kosnet: Kandidati za poslanike da poštuju odluke pravosuđa
Američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet pozvao je sve kandidate za poslanike Skupštine Kosova koji nisu sertifikovani od strane Centralne izborne komisije da poštuju odluke pravosuđa. U intervjuu za televiziju Kanal 10, Kosnet je rekao da postoji pravni postupak za žalbe na ove odluke.
  • 21.01.2021
Milion evra za nadoknadu štete od poplava
Tehnička Vlada Kosova izdvojila je milion evra za nadoknadu štete nastale na stambenim zgradama kao rezultat poplava koje su zahvatile Kosovo u prvoj nedelji januara.
  • 21.01.2021
EK se oglasila povodom izjave Ramuša Haradinaja
Iz Evropske komisije su povodom poziva Ramuša Haradinaja na stvaranje "velike Albanije" za Tanjug poručili da politički lideri u regionu moraju da promovišu dobrosusedske odnose i da se pridržavaju evropskih vrednost.i
  • 21.01.2021
Kurti: Ne povlačim se sa liste kandidata za poslanike
Predsedavajući pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti izjavio je da lista kandidata za poslanike te stranke za izbore ostaje onakva kao što je i predata, sa njim na čelu.
  • 21.01.2021
Džo Bajden položio zakletvu za predsednika SAD

Polaganjem zakletve Džozef Bajden je zvanično postao 46. predsednik SAD.

  • 20.01.2021