Vesti
Politika

Crnogorski premijer na Kosovu

Premijer Crne Gore Duško Marković boraviće danas na Kosovu. Markoviću će biti priređen doček i na prištinskom aerodromu i u Vladi u Prištini.
Crnogorski premijer na Kosovu
Premijer Crne Gore Duško Marković (Foto Novosti)

Marković bi sutra trebalo da doputuje u Prištinu rano ujutru. Kako je predviđeno, na prištinskom aerodromu „Adem Jašari“ dočekaće ga ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli zajedno sa crnogorskim abasadorom na Kosovu Ferhatom Dinošeom i abasadorom Kosova u Crnoj Gori Skenderom Durmšijem.

Ispred zgrade Vlade Kosova, Markoviću će biti priređen svečani doček od strane njegovog kosovskog kolege Ramuša Haradinaja. Potom je predviđen sastanak dve delegacije.

Tokom boravka u Prištini, crnogorski premijer će razgovarati i sa predsednikom Skupštine Kosova Kadrijem Veseljijem, a predviđen je i sastanak sa predstavnicima preduzeća u Industrijskoj zoni u Prištini.

Očekuje se da glavna tema razgovora sa predstavnicima kosovskih vlasti bude nerešeno pitanje granične linije sa Crnom Gorom.

Pred dolazak na Kosovo, Marković je kazao da Podgorica nema otvorenih pitanja sa Prištinom, a što se tiče pitanja demarkacije on je ponovio stav Crne Gore da je za njih to pitanje okončano.Ostale vesti

Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021
Lajčak: Dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma Beograda i Prištine
Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je večeras da su već dogovoreni neki delovi budućeg sporazuma između Beograda i Prištine, koji još nisu objavljeni jer, kako je naveo, "ništa nije dogovoreno dok sve nije dogovoreno".
  • 05.03.2021
Hodžić: Podržaću Kurtijevu vladu i kandidaturu Osmanijeve za predsednicu
Adrijana Hodžić sa liste „Ujedinjena zajednica" koja je osigurala mesto u Skupštini Kosova kao predstavnica bošnjačke zajednice, izjavila da će podržati formiranje vlade koju vodi Aljbin Kurti i kandidaturu Vjose Osmani za mesto predsednice Kosova, prenosi Ekonomija Onlajn.
  • 04.03.2021