Vesti
Politika

Crnogorci uskoro u sastavu KFOR-a

Crnogorski minstar odbrane Predrag Bošković saopštio je da će Crna Gora po prvi poslati dva oficira u misiju KFOR-a na Kosovu.
Crnogorci uskoro u sastavu KFOR-a
Ilustracija (Foto KFOR)

Bošković, koji boravi u zvaničnoj poseti SAD-u, za Glas Amerike je kazao da bi crnogorski oficiri KFOR-u trebalo da se pridruže do kraja godine.

On je objasnio da će Crna Gora, koja je članica NATO-a, jednog oficira uputiti u KFOR-ov štab u Prištini, a drugog u kancelariju za vezu koja se nalazi u Skoplju.

Na pitanje o reakciji Srbije na tu odluku Podgorice, Bošković je kazao da "Crna Gora prati svoje interese" i da "razume politiku vojne neutralnosti" koju vodi zvanični Beograd.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021