Vesti
Politika

Crna Gora podržava ulazak Kosova u NATO

Načelnik Generalštaba Crne Gore Dragutin Dakić je rekao da Podgorica podržava strateški cilj Kosova da postane članica NATO-a.
Crna Gora podržava ulazak Kosova u NATO
Dakić u poseti Prištini( Foto MOCG)

"Crna Gora podržava evroatlantske integracije država Zapadnog Balkana, kao garant mira i stabilnosti u regionu", rekao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutin Dakić, tokom posete kosovskom ministarstvu odbrane i kosovskim snagama bezbednosti.

On je, u razgovoru sa kosovskim ministrom odbrane Rustemom Berišom i komandantom kosovskih snaga bezbednosti Rahmanom Ramom, naglasio da Crna Gora podržava strateški cilj Kosova da postane članica Alijanse, prenosi podgoričke Vijesti.

Beriša je naglasio da je jedan od strateških ciljeva Kosova članstvo u NATO, "zbog čega je produbljivanje regionalne saradnje značajan državni prioritet".

Rama i Dakić su razgovarali o saradnji Prištine i Podgorice u oblasti odbrane i bezbednosti.

"Dakić je istakao da Crna Gora podržava evroatlantske integracije zemalja Zapadnog Balkana, kao garanta mira i stabilnosti u region", navodi se u saopštenju.

Rama je zaključio da je njegovoj zemlji od značaja svaka pomoć partnera, posebno od Crne Gore, koja je okončala svoj put ka članstvu u NATO.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021