Vesti
Politika

Članovi ’’Srpskog opstanka’’ pokušali da glasaju u pošti, policajac ih nije pustio

Građanska inicijativa "Srpski opstanak" odrzala je protest u centru Kosovske Mitrovice tokom kojeg je 15-ak aktivista prošetalo od spomenika knezu Lazaru do glavnog ibarskog mosta noseci transparent "S Gazivoda svice zora, nismo mi dijaspora - ne 16. 1. 2022".
Članovi ’’Srpskog opstanka’’ pokušali da glasaju u pošti, policajac ih nije pustio
Aleksandar Arsenijević u razgovoru sa pripadnikom KP (Printskrin N1)

Nakon toga je Aleksandar Arsenijević iz GI „Srpski opstanak“ pozvao demonstrante da pređu preko mosta i probaju da glasaju poštom, da vide da li im je Priština to omogućila, kao što je bilo najavljeno i da vide da li će Beograd da prihvati njihove glasove „kao da su dijaspora“.

Na južnoj strani ih je sačekala kosovska policija i policajac koji je pricao na albanskom je rekao da nije omogućen referendum, na šta je Arsenijević ukazao da je srpski zvanični jezik.

“Kao što ste videli, neće da nas puste da glasamo ni u pošti kako bismo ostvarili naša prava”, rekao je on.

Ranije tokom dana Arsenijević je na konferenciji za medije rekao i da je njegova GI pokrenula projekat izrade statue Oliveru Ivanoviću, srpskom političaru sa Kosova ubijenom na današnji dan 2018. godine.Ostale vesti

Kosovska vlada uvela nove sankcije Rusiji, ali i Belorusiji
Kosovska vlada na današnjoj sednici usvojila je novi set sankcija protiv Rusije, što je ujedno drugi set od početka rata u Ukrajini.
  • 16.05.2022
Berbok: Važna podrška Kosovu i Srbiji u procesu normalizacije odnosa
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok istakla je danas, uoči Saveta šefova diplomatije EU u Briselu, da EU mora ne samo dalje da pruža podršku Zapadnom Balkanu, već i da ispuni dato obećanje da taj region uvede u Uniju, kao i da je za nju lično važno da Kosovo i Srbiju dobiju podršku u procesu normalizacije odnosa.
  • 16.05.2022
Dačić sa Bakojanis o prijemu Kosova u SE
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa šeficom delegacije grčkog parlamenta u Parlamentarnoj Skupštini Saveta Evrope (PSSE) Dorom Bakojanis i izneo poziciju Srbije da bi prijem Kosova u Savet Evrope bio u suprotnosti sa međunarodnim pravom, rezolucijom Saveta bezbednosti UN i vrednostima koje zastupa ta organizacija.
  • 16.05.2022
Bisljimi: Prijava Savetu Evrope usaglašena sa prijateljima
Zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi ocenio je da je sada pravi trenutak za podnošenje zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope.
  • 16.05.2022
Selaković i Varhleji o EU, Kosovu, Ukrajini

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se u Briselu sa komesarom EU za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem.

  • 16.05.2022
RTV Mir vraćena u kablovski sistem, ali i dalje u teškoj situaciji
Vlasnik RTV Mir u Leposaviću Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski  da se ova televizija nalazi u nikad težoj finansijskoj situaciji i da je tome najviše doprineo MTS d.o.o koji je prema rečima Radosavljevića, na severu Kosova, pre oko tri godine kupio sve privatne kablovske operatere.
  • 16.05.2022