Članovi PSG ispred Predsedništva: Ko je ubio Ivanovića?

Članovi Pokreta slobodnih gradjana (PSG) okupili su se ispred zgrade Predsedništva Srbije u Beogradu povodom pet meseci od ubistva lidera kosovske Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i najavili da će ubuduće svakog petka dolaziti na to mesto i zahtevati odgovor na pitanje ko ga je ubio.

Podeli ovaj članak sa:
 • Članovi PSG-a ispred zgrade Predsedništva Srbije (Foto Tanjug)

Oko dvadeset članova tog pokreta ispred Predsedništva je razvilo transparent na kojem je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića?", a takođe su nosili u rukama papire sa istim pitanjem.

Odbornik PSG-a u Skupštini grada Beograda Pavle Grbović kazao je da je "upadljivo ćutanje" predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je više puta obećao da će ubice Ivanovića biti otkrivene.

Podsetio je da je na dan njegovog ubistva 16. januara predsednik prvi put obećao da će srpski organi pronaći ubicu ili ubice i da je kazao da će Tužilaštvo za organizovani kriminal sprovesti istragu.

"Upadljivo je ćutanje o toj temi za nekoga ko se naciji obraća dva puta dnevno, ko ima mišljenje uvek i o svemu i na svakom mestu. Postavljamo pitanje Aleksandru Vučiću i svim državnim organima dokle se stiglo sa istragom ubistva Olivera Ivanovića, da li je naši državni organi učestvuju u istrazi i da li rezultata nema zato što su nesposobni ili zato što to ne žele da učine", rekao je Grbović.

On je ocenio da se posle Ivanovićevog ubistva dogodio "kopernikanski obrt", odnosno da je Ivanović prestao da bude "najveći izdajnik koji hoda zemljom".

Govoreći o Ivanoviću, on je rekao da je to bio čovek koji je u politici uvek plivao uzvodno i koji se zalagao za politiku mira, blagostanja i pomirenja svih koji žive na teritoriji Kosova i Metohije.

"Međutim, on je kao takav smetao onima kojima je konflikt prirodni habitat, koji konflikt stvaraju i koji se u njemu najbolje snalaze i koji na kraju krajeva od njega žive", naveo je Grbović.

Dodao je i da je Ivanović uspešno odolevao svim pritiscima, kada je bio hapšen, kada su paljeni njegov automobil i automobili njegovih saradnika i kada je "dobijao uvrede od svoje države".

"Nije podlegao ni jednom pritsku, ali je na kraju podlegao ranama od pet metaka koje je dobio u leđa", rekao je Grbović.

Verbalni konflikt s novinarima Pinka i Studija B

Na skupu ispred Predsedništva došlo je do manjeg verbalnog konflikta između lidera PSG Saše Jankovića i novinara televizija Pink i Studija B.

Novinari su upitali zašto izjavu ne daje Janković, na šta im je on kazao da je predviđeno da se obraća Grbović.

Na uporno insistiranje novinara, Janković je upitao "Gde je kamera televizije Pink?", a onda je podigao papir na kojem je pisalo "Ko je ubio Olivera Ivanovića".

Na svako postavljeno pitanje, među kojima je bilo na šta aludira kada okupljanje organizuje ispred Predsedništva, Janković je odgovarao sa "Ko je ubio Olivera Ivanovića".

Đurić: Da zaista želi rasvetljavanje, Janković bi mitingovao u Prištini

Potpredsednik Glаvnog odborа Srpske nаpredne strаnke (SNS) Marko Đurić ocenio je da je lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković beskrupulozni političar, koji zloupotrebljava porodičnu i nacionalnu tragediju za partijsku promociju.

On je ocenio da je "probuđeno interesovanje" Jankovića za Kosovo i Metohiju deo šireg pokreta čiji je cilj dа u "presudnim trenucimа borbe naše držаve zа zаštitu nаcionаlnih interesа nа KiM u nаjvećoj mogućoj meri oslаbi jаvnu podršku toj borbi i među grаđаne Srbije unese nespokojstvo".

"Dа zаistа želi dа doprinese rasvetljаvаnju ubistvа Oliverа Ivаnovićа, Jаnković bi mitingovаo u centru Prištine. Međutim, on više voli dа se politikom bаvi preko Tviterа, iz skupih hotelskih sobа, iz Ohridа ili sа pаlubа rečnih gliserа, а Prištinа očito nije nа listi njegovih ekskluzivnih destinаcijа", naveo je Đurić.

Dodao je i da za razliku od Jankovića, aktuelna vlast i predsednik Srbije Aleksandar Vučić brinu o srpskom nаrodu nа Kosovu i Metohiji i čine sve dа prаvdа bude dostupnа svima, uključujući i porodicu Oliverа Ivаnovićа.

Ostale vesti

 • Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim

  Vučić: Imao bih mnogo toga da pitam, ali bolje da ćutim

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, komentarišući najnovije kritike ideje o razgraničenju episkopa crnogorsko-primorskog Amfilohija, da bi takve kritičare imao mnogo toga da pita, u vezi s "otcepljenjem Crge Gore ili jednostavnim progašlenjem nezavinosti Kosova" i šta su oni tada radili.

 • Jeremić: Razgraničenje Kosova i Srbije 2019.

  Jeremić: Razgraničenje Kosova i Srbije 2019.

  Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ubrzava pregovore o razgraničenju i da bi sporazum Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija trebalo da bude objavljen u prva četiri meseca 2019. godine.

 • "Pitanje prijema Kosova u Unesko nije rešeno"

  Doskorašnji ambasador Srbije u Unesku Darko Tanasković rekao je za "Radio Beograd" da pitanje prijema Kosova i Metohije u toj instituciji nije rešeno. Očekuje da će naredne godine ponovo biti pokrenut zahtev za prijem.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane