Vesti
Politika

Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD

Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku (Foto FoNet)

Ovu vest potvrdilo je danas kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Ambasadorka Kosova u Vašingtonu, Vljora Čitaku, uspešno je završila svoj mandat. Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore želi da joj izrazi iskrenu zahvalnost za izvanredno predstavljanje Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama. Uspeh i prosperitet u sledećim angažmanima“, piše u saopštenju ministarstva.

Saopštenje ministarstva objavila je i Čitaku, koja je kazala da joj je čast što je bila ambasador Kosova u SAD.

"Da služim kao Ambasadorka Kosova u SAD bila je čast mog života “, napisala je Čitaku na Fejsbuku.

 


Faleminderit nga zemra!

Të shërbej si Ambasadore e Kosovës në SHBA ka qenë nderi i jetës sime.

Posted by Vlora Citaku on Среда, 03. март 2021.

 Ostale vesti

Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021
’’Pič je dobar čovek u loše vreme za Balkan’’
Trenutno se Srbija smatra glavnim problemom, zbog toga je dobro što je došao čovek koji poznaje Srbiju, ovdašnje vođstvo, koji će imati autoriteta da ih ubedi da malo promene politike i da se, Srbija opredeli hoće li da bude u NATO-u ili protiv, rekao je za RTV Kim direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić u komentaru imenovanja Stjuarta Piča od strane britanskog premijera Borisa Džonsona na mesto specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. Miodrag Marinković iz Centra za afirmativnu društvenu akciju (CASA), Pičovu novu poziciju sagledava kao potrebu Velike Britanije da posle izlaska iz EU očuva svoju aktivnu ulogu u regionu, ne samo zbog bezbednosnih pretnji, već i zbog rastućeg uticaja Rusije u Srbiji i Bosni.
  • 02.12.2021