Vesti
Politika

Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD

Vljora Čitaku je zvanično završila svoj mandat ambasadorke Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi KosovaPress.
Čitaku zvanično završila mandat ambasadorke u SAD
Vljora Čitaku (Foto FoNet)

Ovu vest potvrdilo je danas kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova.

„Ambasadorka Kosova u Vašingtonu, Vljora Čitaku, uspešno je završila svoj mandat. Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore želi da joj izrazi iskrenu zahvalnost za izvanredno predstavljanje Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama. Uspeh i prosperitet u sledećim angažmanima“, piše u saopštenju ministarstva.

Saopštenje ministarstva objavila je i Čitaku, koja je kazala da joj je čast što je bila ambasador Kosova u SAD.

"Da služim kao Ambasadorka Kosova u SAD bila je čast mog života “, napisala je Čitaku na Fejsbuku.

 


Faleminderit nga zemra!

Të shërbej si Ambasadore e Kosovës në SHBA ka qenë nderi i jetës sime.

Posted by Vlora Citaku on Среда, 03. март 2021.

 Ostale vesti

Kurti putuje u Brisel naredne nedelje, ne sastaje se sa Vučićem
Kosovski premijer Aljbin Kurti boraviće sledeće nedelje u Briselu, gde će se sastati sa predstavnicima EU, ali neće biti susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je portparol kosovske vlade Perparim Kruezeiu.
  • 21.04.2021
Nakon formiranja novih kosovskih vlasti i odluke da će premijer Aljbin Kurti predvoditi kosovsku delegaciju u razgovorima sa Beogradom, postavlja se  pitanje kakva su očekivanja Međunarodne zajednice, a pre svega EU i SAD, od nastavka dijaloga u Briselu.
  • 21.04.2021
Demokracija: Kurti i Vučić sledeće nedelje u Briselu, a potom u Parizu
Pozivajući se na međunarodne izvore prištinski portal "Demokracia.com" objavio je da se sledeće nedelje očekuje da kosovski premijer Aljbin Kurti otputuje u Brisel kako bi se sastao sa visokim evropskim zvaničnicima.
  • 21.04.2021
Palestina od islamskih zemalja traži prekid odnosa sa Prištinom
Palestina je zatražila od zemalja članica Organizacije islamske saradnje da prekinu odnose sa Kosovom, zbog odluke vlasti u Prištini da otvore ambasadu u Jerusalimu, saznaju Novosti.
  • 20.04.2021
„SAD podržavaju napore za nastavak dijaloga BG i PR“
„SAD nastaviće da podržavaju napore za obezbeđivanje stabilnog mira i produktivnog dijaloga između Kosova i Srbije, i konačno postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji, za koji verujemo da treba da bude usredsređen na recipročnom priznanju“, navodi se u pismu predsednika SAD Džozefa Bjadena upućnom predsednici Kosova Vjosi Osmani.
  • 20.04.2021
Makron: BG i PR kroz dijalog da konačnog sporazuma
Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je pregovore Beograda i Prištine u Briselu potrebno nastaviti kako bi se došlo do postizanja konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma.
  • 20.04.2021