Vesti
Politika

Čitaku vređala Đokovića, uzvratili Đurić i Petković

Bivša ambasadorka Kosova u SAD, Vljora Čitaku prokometarisala je vest da je srpski teniser Novak Đoković, na Australijan openu dobio medicinsko izuzeće za one koji nisu vakcinisani, navodeći da su "Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih". Izjavu Čitaku osudili su Marko Đurić i Petar Petković. 
Čitaku vređala Đokovića, uzvratili Đurić i Petković
Vljora Čitaku (Foto FoNet)

Nakon što je najbolji teniser sveta Novak Đoković na Instagramu potvrdio da će učestvovati na Australijan openu, te da je dobio medicinsko izuzeće od nezavisne komisije, bivša ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku je uz vest Rojtersa "Đoković dobio medicinsko izuzeće da odbrani titulu na Australijan Openu", prokomentarisala da su „Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih“.

Objavu Čitaku osudio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić koji je ocenio da poruka bivše ministarke spoljnih poslova Kosova predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.

"Da li je samo do mene, ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje? Očigledno da je tako jer je Novak Đoković Srbin iz Zvečana, koji misli drugačije od Čitaku", napisao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković smatra da Vljora Čitaku ne može da prihvati da je jedan Srbin najbolji i da ga zato "primitivno vređa".

"Kada ne možete da prihvatite da je Srbin najbolji, tada ga primitivno vređate. Na sve uvrede i napade, odgovor je samo jedan - šampionski! Napred Đokoviću", napisao je Petković na Tviteru.Ostale vesti

Protest u Prištini zbog najavljenog povećanja cena struje
Protest protiv povećanja cena struje biće održan 29. januara u Prištini u organizaciji Socijaldemokratske partije (PSD). Njen lider Dardan Molićaj poziva "sve građane i druge opozicione stranke da se pridruže skupu".
  • 20.01.2022
Ambasador SAD pri OEBS-u: Nadali smo se da će Kosovo dozvoliti referendum
Ambasador SAD pri OEBS-u Majkl Karpenter izjavio je da SAD imaju jasan stav u pogledu prava Kosova kao nezavisne države da određuje uslove za organizovanje izbora drugih država na svojoj teritoriji, ali je istakao da su se nadali da će Vlada Kosova nastaviti sa dosadašnjom praksom da se OEBS-u dozvoli prikupljanje glasova za referendum Srbije 16. januara.
  • 20.01.2022
Skupština Kosova: Saga o energetici i poskupljenju
Na današnjoj sednici Skupštine Kosova se raspravljalo o više pitanja, ali je jedno bilo u centru pažnje: rasprava o rastu cena struje, odnosno o novim tarifama električne energije za pojedine potrošače koje vlada, prema predlogu RUE, hoće da uvede. Očekivano, opozicija je to odbijala, optužujući aktuelnu vladu da ne ume da se nosi sa situacijom i da ne ume da upravlja krizom. Iz vladajuće stranke su i danas ponovili da je uvođenje blok tarifa neizbežno.
  • 20.01.2022
NATO obnavlja bazu u Albaniji
U obnovu vazduhoplovne baze Kučov u Albaniji, koja je danas počela, NATO će uložiti 51 milion evra, kako bi mogla biti korišćena za operacije Alijanse.
  • 20.01.2022
Narodna stranka: Nebriga vlasti za otimačinu srpske imovine na Kosovu
Poverenik Izvršnog odbora Narodne stranke za Kosovo Žarko Ristić izjavio je danas da je nebriga ove vlasti o interesima tamošnjih Srba i o imovini Srbije svakodnevna, kao i da je postalo očigledno da se vlasti u Beogradu neće o tome čak ni oglašavati.
  • 20.01.2022
Grvala u Grčkoj: Priznavanje Kosova bi bilo istorijski korak
Na sastanku kosovske ministarke spoljnih poslova Donike Grvale sa šefom grčke diplomatije Nikosom Dendiasom u Atini se govorilo o ekonomskoj saradnji Kosova i Grčke, ali i o političkim temama.
  • 20.01.2022