Vesti
Politika

CIK zatražio ukidanje policijskog časa tokom vikenda zbog izbora

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi izjavio je da je CIK od vlade zatražio ukidanje policijskog časa u subotu i nedelju i izrazio nadu da će zahtev biti odobren.
CIK zatražio ukidanje policijskog časa tokom vikenda zbog izbora
Valjmir Eljezi (Foto Ekonomia online)

„Tokom procesa glasanja biće angažovano oko 15.000 članova biračkih odbora i oko 25.000 posmatrača na biračkim mestima. Kako bi se omogućilo obavljanje službenih dužnosti. CIK je zatražio od Vlade Kosova da obustavi ograničenje kretanja za sve građane Kosova 16. i 17. oktobra”, rekao je Eljezi.

Dodao je da su na poslednjem sastanku članovi CIK-a jednoglasno izrazili uverenje da će ukidanje ograničenja kretanja tokom vikenda stvoriti pozitivnu atmosferu za građane Kosova i istakao da bi ukidanje policijskog časa omogućilo da izborna tela i posle 22 časa ostanu na biračkim mestima i obave svoje službene dužnosti.

„Angažovano je više hiljada ljudi koji će imati aktivnu ulogu u izbornom procesu, većina njih će biti na biračkim mestima i pratiti proces prebrojavanja glasačkih listića koji može da potraje duže od početka mere ograničenja kretanja“, pojasnio je Eljezi.Ostale vesti

Kurti: Stav po pitanju Visokih Dečana poznat
Premijer Kosova Aljbin Kurti nije odgovorio novinarima na pitanje da li je sa ambasadorima zemalja članica Kvinte na sastanku pre četiri dana razgovarao o njihovom o ponovljenom pozivu da se poštuje odluka Ustavnog suda u vezi sa imovinom manastira Visoki Dečani.
  • 06.12.2021
Eskobar u Severnoj Makedoniji
Zamenik pomoćnika američkog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Gabrijel Eskobar boravi u jednodnevnoj poseti Severnoj Makedoniji, gde je sa predsednikom Stevom Pendarovskim razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji u regionu.
  • 06.12.2021
’’Ne postoji spremnost Prištine i Beograda’’
Malo je verovatno da će se ubrzo organizovati nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou. Zvaničnici Evropske unije (EU) upuċeni u proces smatraju da u ovom trenutku ne postoji spremnost Prištine i Beograda da se konstruktivno angažuju u ovom procesu.
  • 06.12.2021
Milanović na Kosovu tokom Badnje večeri sa pripadnicima hrvatske vojske
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović boraviće u zvaničnoj poseti Kosovu uoči Božića i provesti Badnje veče sa pripadnicima hrvatske vojske angažovanim u okviru Kfora, potvrdio je Milanovićev kabinet, a vest o njegovoj poseti objavili su prištinski mediji najavljujući i susrete s kosovskim čelnicima.
  • 06.12.2021
Poslanici Srpske liste nisu ustali dok je trajao minut ćutanja za Boba Dola
Sednica Skupštine Kosova počela je minutom ćutanja povodom smrti bivšeg američkog senatora Boba Dola, javlja Kosova press.
  • 06.12.2021
Kurti: Sledeći sastanak sa Vučićem možda sledeće sedmice, zavisi od EU
Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da bi sledeći sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogao biti održan u drugoj sedmici decembra.
  • 05.12.2021