Vesti
Politika

CIK: Zahtevi stranaka za ispravke su deo procesa

Povodom prijava da su neki od kandidata za gradonačelnike pogrešili u podnošenju dokumenata za prijavu za učešće na izborima i da je od njih zatražena ispravka, CIK kaže da je to normalan proces.
CIK: Zahtevi stranaka za ispravke su deo procesa
Sa prethodnih izbora (Foto Kim arhiva)

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi rekao je da je ovo prilika predviđena Zakonom o opštim izborima i Zakonom o lokalnim izborima za političke subjekte da podnesu poboljšanja ili ispravke u roku koji je odredila Kancelarija za registraciju političkih partija i sertifikaciju.

“Ovo je prilika predviđena zakonom o opštim izborima i zakonom o lokalnim izborima za političke subjekte da podnesu poboljšanja ili ispravke u roku koji je odredila Kancelarija. Kancelarija je razvila takvu komunikaciju sa svim političkim subjektima, u kojoj je identifikovana svaka greška ili nedostatak dokumentacije koju treba popraviti ili ispraviti “, rekao je on.

On najavljuje da će nakon ove faze, kao i nakon okončanja procesa provere kandidata ako su u skladu sa članom 29 zakona o opštim izborima, Kancelarija dostaviti CIK-u preporuke za overu ili ne bilo kog kandidata.Ostale vesti

Šib: Naš stav prema Kosovu ostaje nepromenjen
Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da je potrebno da „sve što je za sada dogovoreno u okviru dijaloga u Briselu mora i da se ‘implementira’“, navodeći da „to važi kako za Zajednicu srpskih opština, tako i za pitanje energetike“.
  • 05.12.2021
Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021