Vesti
Politika

CIK: Za glasanje van Kosova više od 42.000 prijava

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) je ponovila da će glasanju moći da pristupe samo birači sa dokumentima izdatim "od strane Republike Kosovo" i navela da je primljeno više od 42.000 prijava za glasanje birača koji žive van Kosova.
CIK: Za glasanje van Kosova više od 42.000 prijava
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Kako je naveo CIK, konačan broj odobrenih prijava biće poznat nakon što sve prijave budu bile pregledane, piše KoSSev.

"Uneli smo u sistem sve aplikacije koje su stigle putem imejla, poštom, faksom i ukupan broj prijava je 42.300, a za njih će biti izvršena ocena pravne sposobnosti. Takođe, postoji mogućnosti da su neke od prijava duplikati ili da sadrže duple podatke ukoliko su poslate na više načina", rekao je za Kohu izvršni direktor Sekretarijata CIK-a Enis Haljimi.

Glasači koji žive van Kosova, a koji su se registrovali za glasanje, moći će da glasaju od 18. septembra.Ostale vesti

Sutra izjašnjavanje poslanika o novoj vladi
Za sutra u 11:00 časova zakazana je sednica Skupštine o izglasavanju nove vlade, odlučeno je na današnjem sastanku Predsedništva.
  • 02.06.2020
Ulazak na Kosovo omogućen svima, uz medicinske procedure
Iz Kosovske policije demantovali su vesti koje su juče objavili pojedini mediji sa severa Kosova da građanima sa prebivalištem u Srbiji nije dozvoljen ulazak na Kosovo, već samo licima koji imaju kosovska dokumenta ili dokumenta Policijskih uprava gradova na Kosovu koje su smeštene u centralnoj Srbiji.
  • 02.06.2020
Dačić i Godfri razočarani merama Prištine
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić preneo je ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država Entoniju Godfriju, razočaranost poslednjim potezima Prištine u vezi s uvozom srpske robe i uslovima koje s tim u vezi postavljaju - tzv. uvođenjem recipročnih mera, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
  • 01.06.2020
Tači pozvao Hotija da formira novu vladu u najkraćem roku
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da je Ustavni sud Kosova danas objavio u potpunosti odluku o ustavnosti njegovog dekreta i pozvao funkcionera DSK Avdulaha Hotija da formira novu Vladu.
  • 01.06.2020
DSK predao zahtev skupštini za sednicu o izboru vlade
Demokratski savez Kosova podneo je kosovskoj skupštini zahtev za održavanje sednice na kojoj se očekuje izbor novog sastava kosovske vlade sa Avdulahom Hotijem na čelu.
  • 01.06.2020
Najavljeno uklanjanje robe
Nakon što je Vlada Kosova donela odluku o uvođenju "reciprociteta" za robu srpskih proizvođača koja nema oznaku "Republika Kosovo", ministarka ekonomije, zapošljavanja, trgovine, industrije, preduzetništva i strateških investicija na Kosovu Rozeta Hajdari, naložila je uklanjanje takve robe sa tržišta.
  • 01.06.2020