CIK: Za glasanje van Kosova više od 42.000 prijava

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) je ponovila da će glasanju moći da pristupe samo birači sa dokumentima izdatim "od strane Republike Kosovo" i navela da je primljeno više od 42.000 prijava za glasanje birača koji žive van Kosova.

Podeli ovaj članak sa:
  • Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Kako je naveo CIK, konačan broj odobrenih prijava biće poznat nakon što sve prijave budu bile pregledane, piše KoSSev.

"Uneli smo u sistem sve aplikacije koje su stigle putem imejla, poštom, faksom i ukupan broj prijava je 42.300, a za njih će biti izvršena ocena pravne sposobnosti. Takođe, postoji mogućnosti da su neke od prijava duplikati ili da sadrže duple podatke ukoliko su poslate na više načina", rekao je za Kohu izvršni direktor Sekretarijata CIK-a Enis Haljimi.

Glasači koji žive van Kosova, a koji su se registrovali za glasanje, moći će da glasaju od 18. septembra.

Ostale vesti

  • Sporazum: Žurba između redova

    Sporazum: Žurba između redova

    „Poseta Ričarda Grenela bila je očekivana, zato što su SAD najavljivale da odmah nakon prvih izbornih rezultata očekuju obnovu dijaloga“, navela je novinarka Violeta Oroši u novom „Sporazumu“. Njen kolega Darko Dimitrijević smatra da “imenovanje Grenela  i sve što se dešavalo pokazuje žurbu američke administracije da se pronađe rešenje za Kosovo“.

  • "Nastaviti istim tempom da bi se pobeda u Interpolu održala"

    Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS, povodom povlačenja kandidature Prištine za članstvo u Interpolu, da se mora nastaviti istim tempom kako bi se pobeda održala i da kosovska delegacija ni sledeće godine ne uspe u svojoj nameri.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane