Vesti
Politika

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova
Valjmir Eljezi (Foto Kosovapress)

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi je na konferenciji za medije rekao da će sutra razmotriti izveštaj Centra za prebrojavanje glasova (CPR), nakon okončanja istražnog procesa i provere biračkih mesta.

"U četvrtak će CIK održati sastanak na kojem će se razmatrati izveštaj CPR-a, nakon okončanja istražnog procesa i provere biračkih mesta, koja se nisu mogla obraditi kao redovna, jer su na njima uočene nepravilnosti", istako je Eljezi.

Portparol CIK-a je saopštio da su u utorak počeli sa objavljivanjem obrazaca sa rezultatima, koji su 17. oktobra popunjeni na biračkim mestima, kao i da kandidati mogu pogledati obrasce i vide svoj rezultat.

"Kao procedura, ovi obrasci se skeniraju u Centru za prebrojavanje i rezultate, a zatim postavljaju na veb stranicu CIK-a. Objavljeni obrasci su kopije popunjenih obrazaca na biračkim mestima i svi zainteresovani kandidati mogu pregledati svoj rezultat. Ova publikacija je u toku i trebalo bi da razjasnimo da ovo nije objavljivanje konačnih rezultata, već se radi na tome kako bi se povećala transparentnost u izbornom procesu i pomoglo kandidatima da budu upućeni u svoje rezultate", kazao je Eljezi.Ostale vesti

Brnabić: Oštro reagovala na sramno saopštenje iz Evropske unije
Premijerka Srbije Ana Brnabić reagovala je na izjavu Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) kojom je upozorila na porast "zapaljive retorike između zvaničnika Beograda i Prištine".
  • 14.08.2022
Priština ojačava pograničnu policiju
Kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova kupilo je naoružanje u vrednosti od 1.300.000 evra, oružje dugih cevi za graničnu policiju u vrednosti od 350.000 hiljada evra, kao i oklopna vozila, vodene topove i blindirane limuzine u vrednosti od 7.13 miliona evra.
  • 14.08.2022
Debata o Kosovu u Skupštini, politička nužnost u ovom trenutku
Poslednje tenzije na Kosovu i Metohiji, nastavak pregovaračkog procesa Beograda i Prištine u Briselu, skepsa da će taj susret doneti bilo kakav povoljan rezultat, nameće pitanje - gde je sada Beograd u tom pregovaračkom procesu, šta dalje, pa i potrebu da se o tome razgovara u Skupštini Srbije.
  • 14.08.2022
Ristić: Sve manje prava za Srbe, sve više državnosti Kosova
„Svakoga dana je sve manje prava za Srbe na Kosovu i Metohiji, a sve više elemenata državnosti takozvane Republike Kosovo. Mi želimo da sprečimo da se tragedija pregovora nastavi. Srbi nisu dobili ništa, a sve što je albanska strana postavila kao uslov, to je i dobila“, kaže za RTV Kim Žarko Ristić iz Narodne stranke.
  • 13.08.2022
Hil: Ne bih poredio 1999. i 2022. godinu
Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil izjavio je da u pogledu odnosa Beograda i Prištine ima više razloga za optimizam, nego za pesimizam, ali da obe strane moraju malo da obuzdaju svoju retoriku, jer teške reči ne mogu da pomognu.
  • 12.08.2022
Kurti: Kosovo spremno za međusobno priznanje sa Srbijom
Premijer Kosova Aljbin Kurti je, komentarišući očekivanja od predsojećeg sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu 18. avgusta, rekao da bi tema dijaloga trebalo da bude pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa, uz uzajamno priznanje. 
  • 12.08.2022