Vesti
Politika

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova

Centralna izborna komisija (CIK) odlučiće u četvrtak da li će doći do ponovnog brojanja glasova.

CIK sutra odlučuje o ponovnom prebrojavanju glasova
Valjmir Eljezi (Foto Kosovapress)

Portparol CIK-a Valjmir Eljezi je na konferenciji za medije rekao da će sutra razmotriti izveštaj Centra za prebrojavanje glasova (CPR), nakon okončanja istražnog procesa i provere biračkih mesta.

"U četvrtak će CIK održati sastanak na kojem će se razmatrati izveštaj CPR-a, nakon okončanja istražnog procesa i provere biračkih mesta, koja se nisu mogla obraditi kao redovna, jer su na njima uočene nepravilnosti", istako je Eljezi.

Portparol CIK-a je saopštio da su u utorak počeli sa objavljivanjem obrazaca sa rezultatima, koji su 17. oktobra popunjeni na biračkim mestima, kao i da kandidati mogu pogledati obrasce i vide svoj rezultat.

"Kao procedura, ovi obrasci se skeniraju u Centru za prebrojavanje i rezultate, a zatim postavljaju na veb stranicu CIK-a. Objavljeni obrasci su kopije popunjenih obrazaca na biračkim mestima i svi zainteresovani kandidati mogu pregledati svoj rezultat. Ova publikacija je u toku i trebalo bi da razjasnimo da ovo nije objavljivanje konačnih rezultata, već se radi na tome kako bi se povećala transparentnost u izbornom procesu i pomoglo kandidatima da budu upućeni u svoje rezultate", kazao je Eljezi.Ostale vesti

Odbijen zahtev kosovskih ministara da posete Preševsku dolinu
Srbija je rano jutros odbila zahtev kosovskih ministara da posete Medveđu, Bujanovac i Preševo. Ministri Ljiburn Aljiu, Hekuran Murati, Arberie Nagavci i Hajrula Čeku podneli su zahtev zu posetu 27. i 28. novembra.
  • 27.11.2021
Rama: Glasao bih
Premijer Albanije Edi Rama izjavio je nakon sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Elbasanu da će glasati "za" ujedinjenje sa Kosovom, kad god bude napravljen demokratski i miran referendum.
  • 26.11.2021
Lajčak razgovarao sa predstavnicima Kfora i Euleksa
Nakon sastanka sa političkim zvaničnicima Kosova specijalni predstavnik Evropske unije Miroslav Lajčak sastao se i sa visokim zvaničnicima misije Euleksa i Kfora.
  • 26.11.2021
Lajčak u Prištini: Cilj je rezultat u dijalogu
Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio nakon sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem da radi na pripremi susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i da želi rezultat tog sastanka.
  • 26.11.2021
Mojsilović sa Kajarijem: KFOR-a da osigura bezbednost svih
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarao je u Beogradu sa novim komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem o bezbednosnoj situaciji na Kosovu.
  • 25.11.2021
Kurti: Uskoro naplata struje na severu
Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je danas da će građani koji žive u opštinama na severu Kosova vrlo brzo početi da plaćaju struju.
  • 25.11.2021