Vesti
Politika

CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta

Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Ilustracija (Foto Kim)

Centralna izborna komisija je podelila biračka mesta u četiri kategorije, prema razlozima zbog kojih se brojanje ponavlja.

Razlozi za ponovno brojanje su povezani sa: netačnim prenosom glasova za političke partije (35 biračkih mesta), netačan prenos glasova za kandidate (šest biračkih mesta), slučajevi kada kandidat ili kandidati imaju više glasova od političke stranke (370 biračkih mesta), i slučajevi kada stranka ima glasove, a kandidati nemaju (83 biračka mesta).

"Što se tiče izbornog materijala, Komisija je obradila gotovo sve obrasce koji nisu imali tehničkih problema", rekao je izvršni direktor Sekretarijata CIK Burim Ahmetaj.

Član CIK Sami Kurteši iz Samoopredeljenja, zatražio je da se oformi komisija koja će posebno glasati i raspravljati o ovom pitanju.

Kurteši je naveo da spisak onih kojima je odbijeno glasanje iz inostranstva nikada nije objavljen i napomenuo da su neke stranke bošnjačke zajednice dobile glasove u nekim zemljama, ali CIK o tim slučajeva ćuti.

"Postoje slučajevi kada su u nekim opštinama u kojima nema pripadnika bošnjačke zajednice, bošnjačke stranke dobile puno glasova, a o tome se javno ne razgovara, već CIK ćuti", rekao je Kurteši.Ostale vesti

Završena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost u Srbiji
U palati "Srbija" završeno je zasedanje Saveta za nacionalnu bezbednost kojim je predsedavao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
  • 06.03.2021
Valjdet Sadiku imenovan za privremenog otpravnika poslova ambasade Kosova u SAD
Ambasador Valjdet Sadiku imenovan je za otpravnika poslova u ambasadi Kosova u Vašingtonu, saopštilo je kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore (MIPD).
  • 06.03.2021
Palmer: Nije pritisak, ali
SAD neće pritiskati, već ohrabruju Beograd i Prištinu da postignu sporazum o normalizaciji, kaže specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer.
  • 06.03.2021
EP 25. marta o Zapadnom Balkanu
Debata o izveštajima o napretku četiri balkanske države ka EU biće održana na mini-plenarnoj sednici Evropskog parlamenta 25. marta, saopšteno je u Briselu.
  • 06.03.2021
Osmani: KBS sledeće nedelje u prvu mirovnu misiju
Očekuje se da će pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga otputovati u prvu mirovnu misiju na svetu, koja će se izvoditi zajedno sa američkom vojskom, najavila je vršilac dužnosti predsednika Kosova Vjosa Osmani tokom obeležavanja godišnjice Epopeje OVK.
  • 05.03.2021
Optužnice protiv 14 budućih kosovskih poslanika, najviše iz Samoopredeljenja
Poslanička mesta u kosovskoj skupštini zauzele su i osobe koje se suočavaju sa pravosudnim procesom. Naime, podignuta je optužnica protiv 14 budućih poslanika, javlja Koha.
  • 05.03.2021