Vesti
Politika

CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta

Centralna izborna komisija odlučila je danas da ponovo budu prebrojani glasovi na 494 biračka mesta, izveštava Ekonomija Onlajn.
CIK: Ponovo prebrojavanje glasova na 494 biračka mesta
Ilustracija (Foto Kim)

Centralna izborna komisija je podelila biračka mesta u četiri kategorije, prema razlozima zbog kojih se brojanje ponavlja.

Razlozi za ponovno brojanje su povezani sa: netačnim prenosom glasova za političke partije (35 biračkih mesta), netačan prenos glasova za kandidate (šest biračkih mesta), slučajevi kada kandidat ili kandidati imaju više glasova od političke stranke (370 biračkih mesta), i slučajevi kada stranka ima glasove, a kandidati nemaju (83 biračka mesta).

"Što se tiče izbornog materijala, Komisija je obradila gotovo sve obrasce koji nisu imali tehničkih problema", rekao je izvršni direktor Sekretarijata CIK Burim Ahmetaj.

Član CIK Sami Kurteši iz Samoopredeljenja, zatražio je da se oformi komisija koja će posebno glasati i raspravljati o ovom pitanju.

Kurteši je naveo da spisak onih kojima je odbijeno glasanje iz inostranstva nikada nije objavljen i napomenuo da su neke stranke bošnjačke zajednice dobile glasove u nekim zemljama, ali CIK o tim slučajeva ćuti.

"Postoje slučajevi kada su u nekim opštinama u kojima nema pripadnika bošnjačke zajednice, bošnjačke stranke dobile puno glasova, a o tome se javno ne razgovara, već CIK ćuti", rekao je Kurteši.Ostale vesti

Pokret vera, nada, ljubav blokirao prelaz Merdare

Oko 50 članova Pokreta vera, nada, ljubav blokiralo je danas u podne administrativni prelaz Merdare, javlja Beta.

  • 04.12.2021
Kurti i Eskobar razgovarali o dijalogu sa Srbijom
Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je da je imao telefonski razgovor sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Gabrijelom Eskobarom, sa kojima je razgovarano o posvećenosti Kosova principijelnom dijalogu sa Srbijom koji vodi ka pravno obavezujućem sporazumu.
  • 04.12.2021
Trajković: Plaćam cenu, ali neću odustati
Nakon što je u avgustu odbačena tužba Milana Radoičića protiv Rade Trajković za povredu ugleda i časti, juče je Drugi Osnovni sud u Beogradu odbacio i tužbu načelnika Uprave BIA za kriminal i terorizam Bojana Dimića. Trajkovićeva je tužena nakon gostovanja u "Utisku nedelje" 2019. godine, gde je govorila o ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
  • 03.12.2021
Mustafa: ZSO ne može da se izbegne

Formiranje Zajednice srpskih opština je obaveza Kosova koja ne može da se izbegne, kazao je za KTV bivši kosovski premijer Isa Mustafa.

  • 03.12.2021
Kurti sa predstavnicima velike petorke i EU o kretanjima na Kosovu
Premijer Kosova Aljbin Kurti susreo se sinoć sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom kancelarije EU na Kosovu.
  • 03.12.2021
’’Pič je dobar čovek u loše vreme za Balkan’’
Trenutno se Srbija smatra glavnim problemom, zbog toga je dobro što je došao čovek koji poznaje Srbiju, ovdašnje vođstvo, koji će imati autoriteta da ih ubedi da malo promene politike i da se, Srbija opredeli hoće li da bude u NATO-u ili protiv, rekao je za RTV Kim direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić u komentaru imenovanja Stjuarta Piča od strane britanskog premijera Borisa Džonsona na mesto specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan. Miodrag Marinković iz Centra za afirmativnu društvenu akciju (CASA), Pičovu novu poziciju sagledava kao potrebu Velike Britanije da posle izlaska iz EU očuva svoju aktivnu ulogu u regionu, ne samo zbog bezbednosnih pretnji, već i zbog rastućeg uticaja Rusije u Srbiji i Bosni.
  • 02.12.2021