Vesti
Politika

CIK počeo sa isplatama za članove biračkih odbora i tehničko osoblje na izborima

Centralna izborna komisija (CIK) započela je isplate članovima biračkih mesta i tehničkom osoblju koje je bilo angažovano na izborima 6. oktobra 2019.
CIK počeo sa isplatama za članove biračkih odbora i tehničko osoblje na izborima
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi, rekao je da su do sada poslate liste osoba angažovanih u 22 opštine.

„Do sada su liste osoba angažovanih u 22 opštine poslate Ministarstvu finansija: Dečani, Đakovica, Glogovac, Istok, Kačanik, Klina, Kosovo Polje, Mitrovica, Lipljan, Obilić, Peć, Srbica, Suva Reka, Vučitrn, Zubin Potok, Junik, Mamuša, Đeneral Janković, Gračanica, Ranilug, Parteš i Klokot”, rekao je.

Eljezi je kazao da zbog tehničkih problema moguće da pojedinim osobama novac ne može biti prebačen.

Međutim, kako je naveo, u slučaju ovog problema mogu se obratiti opštinskim izbornim komisijama u odgovarajućim opštinama.

„Može se desiti da sredstva nisu prebačena zbog grešaka u upisu broja računa ili čak zato što račun možda nije aktivan. U ovim slučajevima neophodno je da se izvrše potrebne ispravke kod Opštinskih izbornih komisija u odgovarajućoj opštini gde su bili angažovani i ponovo će se na transfer poslati sredstva koja im pripadaju", rekao je on.Ostale vesti

Hoti: Biću glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa BG
Novoizabrani kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da će biti glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom i da neće da se svrstava između SAD i EU.
  • 04.06.2020
Brnabić: Nadam se skorom ukidanju mera i nastavku dijaloga
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se nada da će nova prištinska vlada, na čelu sa Avdulahom Hotijem, "u što kraćem roku ukinuti takse i mere reciprociteta na robu iz centralne Srbije" da bi, kako je rekla, Beograd i Priština nastavili dijalog i trgovinsku saradnju.
  • 04.06.2020
Dačić demantuje da je Srbija obustavila kampanju protiv Kosova
Srbija je pristala da obustavi kampanju povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti, potvrdili su novinarima diplomatski izvori u Briselu, a prenosi Radio Slobodna Evropa. Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, demantovao je ovu informaciju, navodeći da je u pitanju "velika laž".
  • 04.06.2020
Sporazum: “Pravo ili politika”
Odluka Ustavnog suda Kosova da se nova Vlada može formirati bez raspuštanja skupštine i novih izbora, doneta je u skladu sa dnevno političkim zahtevima na Kosovu, odnosno pokušaj da se manevriše između prava i politike, a u srpskoj zajednici se ona tumači kao pobeda diplomatije SAD-a, istakli su gostujući u emisiji “Sporazum”, profesor Ustavnog prava iz Prištine Riza Smaka, viši saradnik Saveta za politiku demokratizacije u Berlinu Bodo Veber  i programski direktor NVO “Aktiv” Miodrag Marinković.
  • 04.06.2020
Goran Rakić preuzeo dužnost ministra MALS-a
Nakon jučerašnjeg izglasavanja nove Vlade u Prištini, predsednik Srpske liste Goran Rakić preuzeo je dužnost ministra administracije i lokalne samouprave.
  • 04.06.2020
Vučić: Slede veliki pritisci
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje velike pritiske po pitanju rešavanja kosovskog problema i da je važno da Srbija, posle izbora, dobije snažnu vladu.
  • 04.06.2020