CIK počeo sa isplatama za članove biračkih odbora i tehničko osoblje na izborima

Centralna izborna komisija (CIK) započela je isplate članovima biračkih mesta i tehničkom osoblju koje je bilo angažovano na izborima 6. oktobra 2019.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto arhiva Kim)

Portparol CIK-a, Valjmir Eljezi, rekao je da su do sada poslate liste osoba angažovanih u 22 opštine.

„Do sada su liste osoba angažovanih u 22 opštine poslate Ministarstvu finansija: Dečani, Đakovica, Glogovac, Istok, Kačanik, Klina, Kosovo Polje, Mitrovica, Lipljan, Obilić, Peć, Srbica, Suva Reka, Vučitrn, Zubin Potok, Junik, Mamuša, Đeneral Janković, Gračanica, Ranilug, Parteš i Klokot”, rekao je.

Eljezi je kazao da zbog tehničkih problema moguće da pojedinim osobama novac ne može biti prebačen.

Međutim, kako je naveo, u slučaju ovog problema mogu se obratiti opštinskim izbornim komisijama u odgovarajućim opštinama.

„Može se desiti da sredstva nisu prebačena zbog grešaka u upisu broja računa ili čak zato što račun možda nije aktivan. U ovim slučajevima neophodno je da se izvrše potrebne ispravke kod Opštinskih izbornih komisija u odgovarajućoj opštini gde su bili angažovani i ponovo će se na transfer poslati sredstva koja im pripadaju", rekao je on.

Ostale vesti

 • Kurti o

  Kurti o "mini Šengenu": Ishitren korak

  Vođa pokreta Samoopredeljenje i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti ocenio je ishitrenim sastanak Aleksandra Vučića, Edija Rame i Zorana Zaeva u Ohridu prošlog vikenda, istakavši da je zvanična Albanija trebalo da sačeka formiranje nove kosovske vlade, a ne da žuri na sastanke u Novom Sadu i Ohridu.

 • Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Čeka se odluka Vrhovnog suda

  Tri kanadidata Samoopredeljenja i jedan iz Demokratskog saveza Kosova žalili su se Vrhovnom sudu, zbog odluke IPŽP-a da poništi glasove iz Srbije, čime su dovedeni u pitanje njihovi mandati poslanika u parlamentu, piše Zeri.

 • Dačić: Samo kompromisno rešenje obezbeđuje trajni mir

  Dačić: Samo kompromisno rešenje obezbeđuje trajni mir

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da samo kompromisno rešenje postignuto dijalogom Beograda i Prištine, uz podršku međunarodne zajednice, može da obezbedi trajni mir i stabilnost. Dačić je istakao da je partnerski odnos sa NATO-om važan element državne politike Srbije.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane