Vesti
Politika

CIK: OEBS će imati savetodavnu ulogu na prevremenim izborima na Kosovu

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je danas da će uloga OEBS-a na dan prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu 6. oktobra biti savetodavna.
CIK: OEBS će imati savetodavnu ulogu na prevremenim izborima na Kosovu
Priština (Foto arhiva Kim)

Za sutra najavljeno potpisivanje sporazuma sa posmatračkom misijom EU.

Predsednica CIK-a Vajldete Daka je rekla da su kontaktirali misiju OEBS iz koje je najavljeno da će Centralnoj izbornoj komisiji pružiti podršku u istom formatu kao na prethodnim izborima.

"OEBS je spreman da nas podrži u istom formatu kao što je bio slučaj na prošlim izborima. Oni će savetovati opštinske izborne komisije i komisije na glasačkim mestima na dan izbora, a i njihove informacije CIK-u biće u istom formatu kao ranije", rekla je predsednica Centralne izborne komisije.

Najavila je da će sutra biti potpisan sporazum o Posmatračkoj misije EU, čiji prvi članovi stižu na Kosovu u sredu.

Na sednici je odlučeno da će na izborima biti 895 glasačkih centara, četiri manje nego na prošlim izborima.Ostale vesti

Biber: Vučić nije dobio šta je želeo
Direktor Centra za studije Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber smatra da je apsolutna pobeda predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na izborima "pružila dobar uvid u Srbiju kao nedemokratsku zemlju".
  • 02.07.2020
Hoti uzvraća posetu
Kosovski premijer Avdulah Hoti otputovao je u službenu posetu Tirani.
  • 02.07.2020
Lajčak i Palmer: EU i SAD nisu rivali
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer i specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak poručili su da SAD i EU nisu rivali i da imaju iste ciljeve i vizije za region Zapadnog Balkana.
  • 01.07.2020
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je da uprkos realnim izazovima postoji pozitivna dinamika u odnosima Srbije i SAD koje su, između ostalog i važan partner u procesu postizanja trajnog i prihvatljivog rešenja kosovskog problema.
  • 01.07.2020
Vučić: Niko mi neće naređivati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje uskoro važne posete Beogradu, za koji dan, a sve se one tiču Kosova i Metohije.
  • 01.07.2020
Kosovska vlada formirala Savet eksperata za dijalog sa Beogradom

Savet eksperata za dijalog sa Beogradom biće još jedno telo kojim centralne institucije u Prištini ojačavaju pripreme i unutrašnju organizaciju predstojećeg procesa. Odluka o formiranju saveta doneta je danas na sastanku kosovske vlade.

  • 01.07.2020