Vesti
Politika

CIK: OEBS će imati savetodavnu ulogu na prevremenim izborima na Kosovu

Centralna izborna komisija (CIK) odlučila je danas da će uloga OEBS-a na dan prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu 6. oktobra biti savetodavna.
CIK: OEBS će imati savetodavnu ulogu na prevremenim izborima na Kosovu
Priština (Foto arhiva Kim)

Za sutra najavljeno potpisivanje sporazuma sa posmatračkom misijom EU.

Predsednica CIK-a Vajldete Daka je rekla da su kontaktirali misiju OEBS iz koje je najavljeno da će Centralnoj izbornoj komisiji pružiti podršku u istom formatu kao na prethodnim izborima.

"OEBS je spreman da nas podrži u istom formatu kao što je bio slučaj na prošlim izborima. Oni će savetovati opštinske izborne komisije i komisije na glasačkim mestima na dan izbora, a i njihove informacije CIK-u biće u istom formatu kao ranije", rekla je predsednica Centralne izborne komisije.

Najavila je da će sutra biti potpisan sporazum o Posmatračkoj misije EU, čiji prvi članovi stižu na Kosovu u sredu.

Na sednici je odlučeno da će na izborima biti 895 glasačkih centara, četiri manje nego na prošlim izborima.Ostale vesti

Tači tužio Bahtirija
Predsednik Kosova, Hašim Tači, podneo je kosovskom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Južne Mitrovice Agima Bahtirija zbog, kako je naveo, direktnih pretnji predsedniku Кosova.
  • 06.04.2020
Lajčak počinje konsultacije o dijalogu BG i PR
Miroslav Lajčak ove nedelje počinje sa konsultacijama fokusiranim na dijalog Beograda i Prištine, izjavio je u Briselu portparol Evropske službe za spoljne poslove Peter Stano.
  • 06.04.2020
U telefonskom razgovoru sa šefom UNMIK-a na Kosovu Zahirom Taninom, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je kazao da je zabrinut zbog širenja virusa Kovid-19 na Kosovu.
  • 06.04.2020
Đurić: Pozitivni na virus idu u izolacione centre
Svako lice koje bude pozitivno na virus Kovid 19, bez obzira na kliničku sliku, ne može biti u kućnoj izolaciji, već mora biti smešteno u Studentski dom u Кosovskoj Mitrovici, КBC Priština u Gračanici ili u Zdravstvenom centru Gnjilane u Pasjanu, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • 05.04.2020
Kurti: Tači hoće sukob na severu radi podele Kosova
Kosovski premijer u ostavci Aljbin Kurti izjavio je da "na Kosovu postoje političari koji žele sukob na severu kako bi vratili ideju teritorijalne razmene sa Srbijom".
  • 05.04.2020
Lajčak: Radiću na dijalogu Beograda i Prištine
Miroslav Lajčak je povodom imenovanja na dužnost Specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da očekuje saradnju sa predstavncima Srbije, Prištine, EU, ali i SAD.
  • 03.04.2020