Vesti
Politika

CIK objavio rezultate stranaka po opštinama

U svih deset opština sa srpskom većinom Srpska lista osvojila je najviše odborničkih mesta. U SO Gračanica će pored Srpske odbornike imati i SLS, PDS, GI Novi početak i GI Albanaca.
CIK objavio rezultate stranaka po opštinama
Biračko mesto u Gračanici (Foto Kim)

Dvanaest odborničkih mesta Srpska lista će imati u narednom sazivu SO Gračanica. Samostalna liberalna stranka imaće tri, dok će Progresivna demokratska stranka, GI Albanaca i GI Novi početak imati po jednog odbornika.

Dvanaest odbornika Srpska će imati i u SO Ranilug, a SLS i GI SDP po jednog.

Devet odbornika Srpska će imati u Partešu, a GI Narodna sloga 6.

U Klokotu Srpskoj listi je pripalo 6 odborničkih mesta, a GI Klokot-Vrbovac 3.

U Štrpcu Srpska je osvojila 11 odborničkih mesta, a dve albanske partije će imati po dva odbornika.

Sedam odbornika Srpska će imati u SO Novo Brdo, LDK će imati 3, dok će Alijansa za novo Kosovo, Samoopredeljenje, PDK i GI mladih imati po jednog odbornika.

U Kamenici Srpska će imati dva odbornička mesta, a u Kosovu Polju, Orahovcu, Obiliću, Istoku, Vučitrnu i Gnjilanu po jedno.

Odbornici u SO Istok biće i Slaviša Maliković i Radenko Belošević.

Samostalna liberalna stranka imaće jednog odbornika u SO Obilić.

Kandidate za odbornike Srpska lista je imala i u Prištini, Lipljanu, Peći, Klini ali broj osvojenih glasova nije bio dovoljan za mesto odbornika.

U Severnoj Mitrovici 14 odbornika imaće lista Srpska, GI SDP Olivera Ivanovića 3, a PDK 2 odbornika.

Ispred Srpske, u skupštinu opštinu, ulaze, uz Gorana Rakića i Aleksandar Spirić, Dušica Gusnić-Đinović, Miodrag Ralić, Nebojša Milanović, Ivan Zaporožac, Marina Radomirović, Nemanja Biševac, Dejan Gurešić, Jasmina Dedić, Dragiša Maksimović, Milovan Krivokapić, Danica Radomirović i Goranka Kragović.

Ispred GI SDP su Oliver Ivanović, Ksenija Božović i Marko Jakšić.

U Zvečanu Srpska bi trebalo da ima 13 odbornika, GI "Za naš Zvečan" 5, a pokret Samoopredeljenje jednog.

Odbornici Srpske u ovoj opštini su Ivan Todosijević, Miloš Radosavljević, Branislav Milosavljević, Ivan Vasić, Radosav Radomirović, Rajko Jevtić, Jelena Nikić, Dragan Hristov, Nenad Radosavljević, Biljana Jaredić, Zorica Keljanović, Blagica Radovanović i Đorđe Radovanović.

Ispred GI "Za naš Zvečan" u SO ulaze Dragiša Milović, Cveta Radovanović, Radomir Vučović, Zoran Milentijević i Mirjana Nikolić.

U Leposaviću Srpska će imati 12 odbornika, Partija kosovskih Srba 6, a GI "Demokratska inicijativa" jednog.

Srpsku će zastupati Zoran Todić, Stevica Vidosavljević, Stevan Petronijević, Aleksandar Miletić, Nikola Lazović, Irena Petrović, Slađan Radović, Radmila Vukićević, Nenad Vukadinović, Branko Kovačević, Jasmina Savić i Suzana Vulović.

Odbornici PKS-a su Dragan Jablanović, Slađana Radović, Branko Bojović, Goran Lešević, Čedomir Timotijević i Vidina Radojević.

Goran Bogdanović biće odbornik GI "Demokratska inicijativa".

Trinaest odbornika lista Srpska imaće u Zubinom Potoku, a Građanska inicijativa Za Zubin Potok 2.

Tri odbornička mesta pripala su albanskim partijama. LDK
će imati dva, a po jednog odbornika imaće PDK i Samoopredeljenje.

Nemanja Jakšić, Miloš Božović, Nikola Jovanović, Uroš Božović, Krsto Milosavljević, Dejan Mutavdžić, Mirjana Vučetić, Jovana Obradović, Bojan Perović, Marinko Kasalović, Tatjana Vlašković, Staniša Vučinić i Milica Rakić trebalo bi da budu budući odbornici Srpske.

Ispred GI Za Zubin Potok Slaviša Biševac i Verica Grubor.

Kako je naveo portal Kossev, imena izabranih odbornika po opštinama mogu se videti na sajtu Centralne izborne komisije.Ostale vesti

Vučić: Ako neko prizna Kosovo i mi krećemo u kampanju
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će, ukoliko bilo koja zemlja donese odluku o priznanju nezavisnosti Kosova, Beograd krenuti u kampanju za povlačenje priznanja. Vučić je najavio i da će na ekonomskom regionalnom forumu u Skoplju biti promenjeno ime inicijative "mini Šengen".
  • 22.07.2021
Aljiu najavio odustajanje od nalepnice za vozila
Kosovski ministar životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture Ljiburn Aljiu izjavio je da je "stopirana odluka" kojom se građani obavezuju da uplate pet evra za nalepnicu pri registraciji vozila.
  • 22.07.2021
Osmani: Vreme da zemlje koje nisu priznale Kosovo to urade
Povodom 11 godina otkako je Međunarodni sud pravde u Hagu utvrdio da "Deklaracija o nezavisnosti Kosova" nije povredila međunarodno pravo, predsednica Kosova Vjosa Osmani napisala je na Tviteru da je vreme da "zemlje koje još nisu prepoznale ovu stvarnost to urade".
  • 22.07.2021
Imenovana tri člana odbora RTK

Sa 77 glasova u Skupštini Kosova, Ivan Radulović iz srpske zajednice izabran je za člana odbora Javnog servisa RTK i Sead Mujovin takođe iz manjinske zajednice sa 72 glasa, prenosi Gazeta ekspres

  • 21.07.2021
Vučić: Borićemo se protiv lobiranja za priznanje Kosova
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će Srbija da se suprotstavi ako dođe do novog lobiranja za priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova.
  • 21.07.2021
Rakić ponovo izabran za predsednika Srpske liste
Na izbornoj skupštini Srpske liste, koja je danas održana u Kosovskoj Mitrovici, za predsednika stranke ponovo je izabran Goran Rakić.
  • 20.07.2021