Vesti
Politika

CIK objavio rezultate stranaka po opštinama

U svih deset opština sa srpskom većinom Srpska lista osvojila je najviše odborničkih mesta. U SO Gračanica će pored Srpske odbornike imati i SLS, PDS, GI Novi početak i GI Albanaca.
CIK objavio rezultate stranaka po opštinama
Biračko mesto u Gračanici (Foto Kim)

Dvanaest odborničkih mesta Srpska lista će imati u narednom sazivu SO Gračanica. Samostalna liberalna stranka imaće tri, dok će Progresivna demokratska stranka, GI Albanaca i GI Novi početak imati po jednog odbornika.

Dvanaest odbornika Srpska će imati i u SO Ranilug, a SLS i GI SDP po jednog.

Devet odbornika Srpska će imati u Partešu, a GI Narodna sloga 6.

U Klokotu Srpskoj listi je pripalo 6 odborničkih mesta, a GI Klokot-Vrbovac 3.

U Štrpcu Srpska je osvojila 11 odborničkih mesta, a dve albanske partije će imati po dva odbornika.

Sedam odbornika Srpska će imati u SO Novo Brdo, LDK će imati 3, dok će Alijansa za novo Kosovo, Samoopredeljenje, PDK i GI mladih imati po jednog odbornika.

U Kamenici Srpska će imati dva odbornička mesta, a u Kosovu Polju, Orahovcu, Obiliću, Istoku, Vučitrnu i Gnjilanu po jedno.

Odbornici u SO Istok biće i Slaviša Maliković i Radenko Belošević.

Samostalna liberalna stranka imaće jednog odbornika u SO Obilić.

Kandidate za odbornike Srpska lista je imala i u Prištini, Lipljanu, Peći, Klini ali broj osvojenih glasova nije bio dovoljan za mesto odbornika.

U Severnoj Mitrovici 14 odbornika imaće lista Srpska, GI SDP Olivera Ivanovića 3, a PDK 2 odbornika.

Ispred Srpske, u skupštinu opštinu, ulaze, uz Gorana Rakića i Aleksandar Spirić, Dušica Gusnić-Đinović, Miodrag Ralić, Nebojša Milanović, Ivan Zaporožac, Marina Radomirović, Nemanja Biševac, Dejan Gurešić, Jasmina Dedić, Dragiša Maksimović, Milovan Krivokapić, Danica Radomirović i Goranka Kragović.

Ispred GI SDP su Oliver Ivanović, Ksenija Božović i Marko Jakšić.

U Zvečanu Srpska bi trebalo da ima 13 odbornika, GI "Za naš Zvečan" 5, a pokret Samoopredeljenje jednog.

Odbornici Srpske u ovoj opštini su Ivan Todosijević, Miloš Radosavljević, Branislav Milosavljević, Ivan Vasić, Radosav Radomirović, Rajko Jevtić, Jelena Nikić, Dragan Hristov, Nenad Radosavljević, Biljana Jaredić, Zorica Keljanović, Blagica Radovanović i Đorđe Radovanović.

Ispred GI "Za naš Zvečan" u SO ulaze Dragiša Milović, Cveta Radovanović, Radomir Vučović, Zoran Milentijević i Mirjana Nikolić.

U Leposaviću Srpska će imati 12 odbornika, Partija kosovskih Srba 6, a GI "Demokratska inicijativa" jednog.

Srpsku će zastupati Zoran Todić, Stevica Vidosavljević, Stevan Petronijević, Aleksandar Miletić, Nikola Lazović, Irena Petrović, Slađan Radović, Radmila Vukićević, Nenad Vukadinović, Branko Kovačević, Jasmina Savić i Suzana Vulović.

Odbornici PKS-a su Dragan Jablanović, Slađana Radović, Branko Bojović, Goran Lešević, Čedomir Timotijević i Vidina Radojević.

Goran Bogdanović biće odbornik GI "Demokratska inicijativa".

Trinaest odbornika lista Srpska imaće u Zubinom Potoku, a Građanska inicijativa Za Zubin Potok 2.

Tri odbornička mesta pripala su albanskim partijama. LDK
će imati dva, a po jednog odbornika imaće PDK i Samoopredeljenje.

Nemanja Jakšić, Miloš Božović, Nikola Jovanović, Uroš Božović, Krsto Milosavljević, Dejan Mutavdžić, Mirjana Vučetić, Jovana Obradović, Bojan Perović, Marinko Kasalović, Tatjana Vlašković, Staniša Vučinić i Milica Rakić trebalo bi da budu budući odbornici Srpske.

Ispred GI Za Zubin Potok Slaviša Biševac i Verica Grubor.

Kako je naveo portal Kossev, imena izabranih odbornika po opštinama mogu se videti na sajtu Centralne izborne komisije.Ostale vesti

Petković: Kurtijeva najava tužbe neostvariva
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je da najava Aljbina Kurtija da će Priština protiv Beograda podneti "tužbu za genocid" još jedan pokušaj skretanja pažnje javnosti sa činjenice da Priština nema odgovore na socijalna i ekonomska očekivanja građana.
  • 07.05.2021
Šefovi diplomatija EU o Zapadnom Balkanu 10. maja
Ministri spoljnih poslova EU održaće dugoočekivanu debatu o Zapadnom Balkanu na sastanku 10. maja, potvrđeno je u Evropskom Savetu.
  • 07.05.2021
Kurti izneo program Vlade i najavio pripremu
Premijer Kosova Aljbin Kurti najavio je danas da će njegova vlada sa Beogradom voditi principijelan dijalog, kao i da će pripremiti "tužbu za genocid".
  • 07.05.2021
Vučić: Primili smo poruku, Hrvatska hoće da unizi Srbiju
Srbija želi da ima dobre i korektne odnose sa svima u okruženju, a postupci i izjave iz Hrvatske nisu izraz poštovanja prema Republici Srbiji, poručio je predsednik Aleksandar Vučić povodom najava Hrvatske da će napraviti vojni kamp na Kosovu.
  • 07.05.2021
Gradonačelnik Atine: Grčka podržava liberalizaciju viza za Kosovo
Gradonačelnik Atine Kostas Bakoinis bovari u Prištini. On je danas bio gost premijera Kosova Aljbina Kurtija i ministra zdravlja Arbena Vitije.
  • 07.05.2021
KBS dobile 191 hektar zemlje u Mitrovici
Predstavnici opštine iz Južne Mitrovice i Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) potpisali su ugovor o korišćenju zemlje i budućoj nameni strelišta Crnuša koje se nalazi u blizini podeljenog grada.
  • 07.05.2021