Vesti
Politika

CIK: Konačni rezultati drugog kruga izbora u subotu

Centralna izborna komisija će sutra objaviti konačne rezultate drugog kruga lokalnih izbora na Kosovu, kazao je portparol CIK-a Valjmir Eljezi.
CIK: Konačni rezultati drugog kruga izbora u subotu
Ilustracija (Foto Pixabay.com)

U Centru za brojanje i rezultate proces je završen, napominje Eljezi.

„Centralna izborna komisija je već završila sve procese u Centru za brojanje i rezultate. Očekujemo da u subotu dobijemo potvrdu Izbornog veća za žalbe i predstavke. Nakon čega će CIK objaviti konačne rezultate drugog kruga“, rekao je Eljezi.

Drugi krug lokalnih izbora održan je 14. novembra.Ostale vesti

Radosavljević: Opština Leposavić još uvek nije u potpunosti funkcionalna

Direktor odeljenja za sport, kulturu i omladinu u opštini Leposavić Nenad Radosavljević rekao je u emisiji Slobodno srpski da u ovoj lokalnoj samoupravi zaposleno oko 30 Srba, koji redovno odlaze na svoja radna mesta. Međutim, zbog kako je naveo određenih problema, opština još uvek nije u potpunosti funkcionalna.

  • 25.09.2023
Dačić: Zašto kosovska policija nije prepustila KFOR-u da rešava situaciju?
Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas, povodom sukoba na severu Kosovu u blizini manastira Banjska u kojem je poginulo i ranjeno više osoba, da je najvažnije pitanje ’’šta će tamo kosovska policija, po kom to pravu i po kom dokumentu’’.
  • 25.09.2023
Lajčak: Neophodni preventivna diplomatija i dijalog
Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograd-Priština i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak smatra da su sukobi u Banjskoj pokazali da su neophodni preventivna diplomatija i navodi da će se on lično u narednim danima u potpunosti fokusirati na pronalaženje načina da se krene napred.
  • 25.09.2023
Kapčan: Napad nije bio spontan
To očigledno nije bio spontani napad, kaže za Radio Slobodna Evropa Čarls Kapčan, profesor Unvierziteta Džordžtaun i nekadašnji direktor za evropska pitanja u američkom Nacionalnom savetu za bezbednost u administracijama Bila Klintona i Baraka Obame.
  • 25.09.2023
Vučić: Stradala trojica Srba sa Kosova, ubistvo policajca za osudu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je današnji dan jedan od najtežih za Srbiju i srpski narod od 2004 i 2008. godine. Naveo je da je grupa Srba postavila barikade u Banjskoj, te da je došlo do sukoba. Osudio je ubistvo kosovskog policajca.

  • 24.09.2023
Borel razgovarao sa Kurtijem i Vučićem
Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel razgovarao je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem nakon napada na kosovsku policiju, saopšteno je iz EU. 
  • 24.09.2023