Vesti
Politika

CIK: Kampanja za vanredne parlamentarne izbore od 3. do 12. februara

Centralna izborna komisija je na danas održanom sastanku odlučila da kampanja za vandredne parlamentarne izbore traje 10 dana, prenosi Reporteri.

CIK: Kampanja za vanredne parlamentarne izbore od 3. do 12. februara
Ilustracija (Foto arhiva Kim)

“Prijavljivanje političkih subjekata i kandidata počinje 8.januara, a završava se 16. Izvlačenje za rangiranje političkih subjekata i kandidata na glasačkom listiću biće održano 1. februara 2021. Izborna kampanja za političke subjekte i kandidate počinje 3. februara i završava se 12. februara 2021. godine“, rečeno je na sastanku CIK-a.

Period glasanja putem pošte počeće 2. februara i završiće se 24 sata pre izbora.

Predsedavajuća CIK- a Valjdete Daka rekla je da je ova institucija dužna da od danas započne pripreme za organizaciju izbora.Ostale vesti

Kampanja pre zvanične kampanje?: Mirićima nova kuća, stanarima u
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i njegove kolege iz Srpske liste danas su uručili ključeve novoizgrađene kuće porodici Mirić i obišli radove na renoviranju naselja "Bergen" u Ugljaru. Iako kampanja za izbore još nije počela, ipak su poručili da je Srpska lista jedinstevena i da to jedinstvo ne mogu da naruše ni "vetrovi koji će povremeno duvati".
  • 26.01.2021
Kosnet: Američki vojnici nisu poginuli radi velike Albanije ili velike Srbije
Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet usprotivio se formiranju takozvane velike Albanije i rekao da "američki vojnici nisu poginuli da bi stvorili veliku Albaniju ili veliku Srbiju".
  • 26.01.2021
Rakić, Jevtić i Simić u opštini Gračanica
Potpredsednik tehničke vlade Kosova Goran Rakić, ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i šef poslaničke grupe Srpske liste u Skupštini Кosova Igor Simić u poseti su opštini Gračanica.
  • 26.01.2021
IPŽP sutra odlučuje o žalbama stranaka
Izborni panel za žalbe i predstavke sutra će doneti odluku na osnovu žalbi koje su pojedine političke partije podnele CIK-u nakon odluke za neverifikaciju određenih lista.
  • 25.01.2021
Pokret Samoopredeljenje podneo žalbu na odluku CIK-a

Pokret Samoopredeljenje podneo je Izbornom panelu za žalbe i predstavke žalbu na odluku Centralne izborne komisije, koja nije potvrdila listu kandidata za poslanike ovog političkog entiteta, jer su u protekle tri godine bili krivično osuđivani.

  • 24.01.2021
Haradinajeva partija podnela žalbu na odluku CIK-a
Pošto Centralna izborna komisija nije verifikovala listu kandidata, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja podnela je žalbu Izbornom veću za zalbe i predstavke.
  • 23.01.2021